89-årig får afslag på plejebolig: Du er for frisk

Øverst i artiklen kan du se indslaget med den 89-årige mand, som TV ØST har lavet

Det højeste ønske for 89-årige Flemming Krogh Johansen er at flytte i en plejebolig, så han eksempelvis kan spise sin mad med andre ældre.

Men det må han ikke for Næstved Kommune, hvor han nu bor. Han er nemlig for frisk.

Det skriver TV ØST.

I afslaget skriver kommunen, at plejeboliger kan visiteres til personer, hvis fysiske eller psykiske behov er så omfattende, at pleje i ens eget hjem ikke længere er forsvarligt.

- Jævnfør dit behov for hjælp og nuværende funktionsniveau er du ikke i denne målgruppe, skriver Næstved Kommune i afgørelsen.

Datter: Så trist

Det ærgrer både Flemming Krogh Johansen og datteren Birgit Krogh Jahansen, der har ansøgt om en plejebolig på sin fars vegne.

- Jeg synes, at det er utrolig trist, at man overhovedet ikke ser på de menneskelige aspekter længere, siger hun.

Flemming Krogh Johansen har hele livet klaret sig sig - også efter han for fem år siden mistede sin kone. Men nu er ønsket altså samvær med andre ældre - forhåbentlig i København, så han er tæt på familien.

Derfor håber både han og datteren, at kommunen ombestemmer sig.

- Mit håb er, at kommunen besinder sig og accepterer, at min far ansøger om at få en plejebolig, siger Birgit Krogh Johansen.

DF: Vil kigge på sagen

Thomas Palmskov fra Dansk Folkeparti er medlem af omsorgsudvalget, hvor sager om plejeboliger hører ind under. Han forstår ikke kommunens afgørelse.

- Umiddelbart vil jeg mene, også holdningsmæssigt, at man godt kunne tilbyde en bolig til den ældre herre, siger han til TV ØST og fortæller, at han efter sommerferien vil undersøge sagen igen.