Nyheder

Snup en ekstremt billig ferie til Grækenland, men husk...

Er du også fristet af en ferie til solrige Grækenland for en pris, der ligger mellem 1.000 og 2.000 kroner? I så fald er det bare om at komme til tasterne og få bestilt en af de ekstremt billige afbudsrejser, du lige nu kan finde til det skønne ferieland.

Det er netop nu, hvor der hersker kaos omkring den økonomiske situationen i ferielandet, du kan gøre et rent kup. Mange danskere er blevet så nervøse for en tur til Grækenland, at rejseselskaberne er ved at brænde inde med deres rejser, og derfor får danskerne nu smidt tilbud i nakken, der lyder på en uge med både fly og hotel for småpenge.

De ekstremt billige afbudsrejser til de græske ferieøer finder du ved at gå ind på charterselskabernes egne hjemmesider og finde deres respektive liste over afbudsrejser. Du kan også skyde genvej og få et samlet overblik på for eksempel rejsesøgemaskinen Travelmarket.dk. Den danske rejsesøgemaskine samler dagligt en liste over mange af de billige afbudsrejser. Hvordan du finder de billige afbudsrejser, viser vi dig i tv-indslaget nederst.

Er du, som jeg, fristet af så billige ferietilbud som dem, vi lige nu får tilbudt, så lyder mit første råd til dig, at du kraftigt skal overveje at bestille din græske ferie som en pakkerejse. Nu tvivler jeg på, du kommer ud for problemer på din ferie til Grækenland, men skulle det ske, så gør det tingene langt lettere for dig, hvis du har købt fly og hotel som en pakkerejse hos et dansk rejsebureau.

Pakkerejse giver dig gode rettigheder

Helt lavpraktisk er der for eksempel bare ét telefonnummer at ringe til, hvis du får problemer, nemlig nummeret til dit danske rejseselskab. Rejseselskabet har ligeledes pligt til at hjælpe dig, uanset om det er på hotellet eller i lufthavnen, der eventuelt opstår problemer. Skulle det ske, at du får problemer med at komme hjem fra din ferie på grund af en strejke i lufthavnen, har du en hel lov i ryggen om pakkerejser, og den sikrer dig, at dit danske rejsebureau skal sørge for din forplejning, ligesom bureauet skal sørge for eventuel overnatning til dig, indtil du igen kan rejse hjem.

Køber du selv flybillet og hotel, bliver det en anelse mere kompliceret, hvis du får problemer. Du har stadig fine rettigheder hos flyselskabet, hvis dit fly bliver forsinket, men når du ikke frem til dit hotel i tide, har du ingen ret til at få penge tilbage, blot fordi dit fly eventuelt ikke ankommer til tiden. Da hotel og fly ikke er bestilt sammen, har du også flere interessenter at bokse med på samme tid, hvilket gør ferielivet temmelig meget mere besværligt, end hvis du bare kan ringe til din danske rejsearrangør.

Fyld lommerne med euro

Uanset hvordan du køber din ferie, så lov mig, at du fylder lommerne godt op med kontanter i euro, så du har penge nok til hele din tur. Den græske regering har godt nok lovet sin befolkning, at bankerne åbner igen tirsdag, men det forlyder, at der ikke er mange flere kontanter tilbage i de græske banker. En eventuel åbning af de græske banker giver derfor kun mening, hvis Den Europæiske Centralbank begynder at give yderligere lån til de græske banker, - og det har centralbanken afvist. Derfor: Husk rigeligt med kontanter til din græske ferie – vær' dog opmærksom på, at I maksimalt må tage 10.000 euro med ind i landet per snude i øjeblikket, og det er måske også lige rigeligt at have med. Find balancen, så du ved, du har penge nok, men samtidig skal du naturligvis ikke gøre dig selv til en omvandrende hæveautomat set med eventuelle kriminelles øjne.

Trods udsigten til lukkede banker, så husk også kreditkort. Situationen omkring mulighederne for at betale med kreditkort er usikker i øjeblikket, men åbner bankerne rent faktisk tirsdag, har I endnu en mulighed for adgang til kontanter. Husk også at medbringe alle dine kreditkort, hvis du har flere af dem. Bliver dit VISA-kort spærret, fordi du eventuelt hæver over den månedlige beløbsgrænse på 20.000 kroner, er det vældig bekvemt at have dit MasterCard i baghånden. Har du for eksempel betalt ferien for hele familien med dit kreditkort, kan du hurtigt nå maksbeløbet på 20.000 kroner per løbende måned.

Køb en privat rejseforsikring

Udover de økonomiske aspekter og dine rettigheder, lyder mit klare råd til dig, at du bestiller en privat rejseforsikring, der dækker dig, hvis du får brug for lægebehandling. Nok er du officielt dækket af det blå sygesikringsbevis, men går Grækenland officielt bankerot, er der ingen der ved, hvad det offentlige sygehusvæsen er i stand til at hjælpe dig med. Køb derfor en privat rejseforsikring som dækker dig ved sygdom.

Husker du ovenstående kan du med ro i sindet glæde dig til din historisk billige ferie til Grækenland. Ha' en go', græsk ferie!

I tv-indslaget herunder kan du se, hvordan du finder den billigste afbudsrejse.

I tv-indslager herunder kan du se, hvordan du finder den billigste flybillet.