Nyheder

Kritik af kristen minister kalder på svar fra kirken

Kommentarsporene på landets sociale medier er flydt over med afstandtagen og bestyrtelse, siden videnskabsminister Esben Lunde Larsen (V) i et interview i Morgenavisen Jyllands-Posten fortalte, at han som et kristent menneske tror på en skabende gud.

Kommentarer som:

"Hvor er det ekstremt pinligt at indsætte en overtroisk på videnskabsposten."

 "Det svarer jo til at sætte en nynazist ind som integrationsminister."

 "Åh nej, vi har fået en videnskabsminister, der tror på himmelnisser".

 De voldsomme reaktioner afspejler ikke bare en fundamental mangel på forståelse for moderne kristendom, men tydeliggør også behovet for en massiv formidlingsindsats fra teologer, præster og lægmænd, der står overfor en betydelig oplysningsopgave, mener iagttagere.

 Det skriver Kristeligt Dagblad.

Aggressiv ateisme

 - Man har ikke i tilstrækkelig grad taget alvorligt, at danskernes viden og forståelse for den moderne kristendom er svundet ind til en størrelse, hvor en anseelig del af befolkningen ganske enkelt ikke har forudsætningerne eller sproget for at forstå, hvad der bliver talt om, når kristne - eller andre troende for den sags skyld - taler om troen på en skabende gud. Religiøsitet udlægges som ren overtro, blind fanatisme og fornægtelse af evolutionsteori. Det er simpelthen blevet umuligt for folk at rumme, at man kan gå fuldt ind for evolutionsteori og videnskabelige forklaringer og samtidig være et troende menneske, siger forfatter og historiker Michael Böss.

 Han mener, at der de seneste år er opstået en offensiv nærmest aggressiv ateisme i Danmark, som i langt højere grad end tidligere mistænkeliggør religion og latterliggør dem, der praktiserer den.