Nyvalgt DF'er løj sig tre år yngre i valgkampen: Fylder snart 51 år

16x9

Den nyvalgte folketingspolitiker for Dansk Folkeparti, Dorthe Ullemose, må blot 14 dage efter folketingsvalget beklage, at hun har talt usandt. For Dorte Ullemose er ikke 47 år sådan hun gentagne gange selv har oplyst, skriver fyens.dk - hun fylder i virkeligheden snart 51 år, da hun er født den 24. september 1964.

På Dansk Folkepartis hjemmeside står det således – under ordene tryghed og tillid - også angivet, at Dorthe Ullemose er 47 år og ikke 50, som hun i virkeligheden er. På Folketingets hjemmeside står hendes rigtige alder angivet.

- Jeg er lidt forfængelig
Til fyens.dk forklarer hun, at hun i forbindelse med hendes 50 års fødselsdag ikke havde lyst til at blive centrum for en masse opmærksomhed, og at det ville have været tilfældet, hvis ”folk havde vidst, at jeg blev 50 år i efteråret” – altså otte måneder før folketingsvalget blev udskrevet.

Samtidig siger hun, at hun nok også er lidt forfængelig:

- Det med min alder er lidt ømfindtligt. Jeg er lidt forfængelig, men jeg ved også godt, at det er forkert af mig at lyve, og jeg beklager over for de mennesker, jeg har løjet for. Det er ikke i orden, og det kommer ikke til at gentage sig.

Hun understreger desuden, at hun ikke har løjet om andre ting.

Tv2.dk har forgæves forsøgt at få en kommentar fra det nyslåede folketingsmedlem.