Nyheder

Hentet af forældre om natten: 14 elever bortvist fra efterskole

14 elever er blevet bortvist fra Sportsefterskolen SINE i Løgumkloster, efter de har drukket alkohol

Det bekræfter forstander Lars Thomsen over for  TV 2.

En pige havde fødselsdag tirsdag, og det ville gruppen fejre med grill og alkohol på en legeplads i byen. Det blev dog opdaget af en borger, der følte sig generet af festen. Personen fortalte det derfor til skolens personale.

- Nogen har også været så letsindige at sende snapchats og videoer rundt, så sådan opdager vi det også, fortæller Lars Thomsen.

Andre sad og drak alkohol på et pigeværelse på skolen.

TV 2 har talt med en forælder, der ikke ønsker at stå frem offentligt, som mener, at det er en overreaktion, når nu der kun er to dage til dimission. Og det kan Lars Thomsen til dels godt forstå, men:

- Det er meget vigtigt for os, at vi har et regelsæt, der gælder hele året og ikke hele året minus tre dage. Det er også at give tryghed for den kommende gruppe, vi får til august, så de ved, hvad vi står får.

Han påpeger, at skolen fra første dag på skolen har fortalt, at tre ting vil føre til bortvisning: tyveri, stoffer og alkohol.

Ikke inviteret til gammel elevdag

De bortviste elever har alle overstået deres afgangsprøver. Men de kommer ikke med på lejrskole i dag, til skoleafslutning på fredag, og de bliver heller ikke inviteret til fremtidige arrangementer som gammel elevdage.

En del af eleverne blev hentet af deres forældre i nat, mens resten bliver hentet i dag.

Lars Thomsen fortæller, at eleverne er meget kede af det.

- Stemningen er meget nedtrykt. De elever, som er tilbage, havde glædet sig til de sidste tre dage, og det er der nu lagt dyne henover, siger han.

- Det er rigtig ærgeligt, for vi har op til flere gange i den seneste tid orientere hele og dele af elevgruppen, om at de skal overholde skolens spilleregler også den sidste tid. Det er ødelæggende, og den gruppe, der er tilbage er lige så meget berørt. Her til morgen var der flere, der sagde: Hold kæft, hvor er de dumme, siger Lars Thomsen.

Det er ikke mere end halvanden måned siden, at 25 drenge blev bortvist fra Vojens Gymnastik- og Idrætsefterskole for at ryge hash.