Nyheder

Cirkuselefant indfanget igen efter flugtforsøg

Elefanten Ramboline stak tirsdag af fra Cirkus Dannebrog og bevægede sig i et stykke tid frit rundt i Svenstrup tæt ved Aalborg.

Men selvom elefanten var tæt på både en skole og en børnehave, så var der ingen grund til panik, lovede en kollega.

- Hun er et fredeligt dyr, så alt er godt. Hun lytter til mig, hvis hun kommer lidt for tæt på skolen. Så kan jeg få hende til at gå lidt væk igen, siger Jasmin Ma Laika, der er danser i Cirkus Dannebrog og Rambolines partner, til TV 2.

Blev opdaget af børnehave

Elefanten blev ifølge Nordjyske først opdaget af en børnehave, der siden alarmerede Højvangsskolen i området.

-Vi sørgede for at få alle eleverne indenfor. Alle står dog ved vinduerne og kigger ud på elefanten, der står i noget buskads ved legepladsen. Det er jo lidt spændende, siger lærer Niels Østergaard til Nordjyske.

Ifølge Nordjyllands Politi var den god nok. En elefant var løs.

- Vi fik et par anmeldelser på 112, og tog kontakt til cirkus, bekræfter vagtchef Per Vagn Nielsen fra Nordjyllands Politi.

Cirkus Dannebrog tog elefantflugten stille og roligt.

- Elefanter er jo klogere end mennesker, så da ingen var i nærheden, tog Ramboline indhegningen ned. Hun har nok set, at græsset var grønnere på den anden side, siger Jazz Malaika, der er sanger hos Cirkus Dannebrog og såmænd også en del af Cirkus Dannebrogs elefantnummer, siger hun til Nordjyske.

Det var manden med ansvar for cirkus-elefanten, Bernhard Kaselowsky, der indfangede og bragte Ramboline tilbage til cirkus Dannebrog igen.