Nyheder

Lisa-mordet ryster Sverige: To brødre anholdt

Det er angiveligt et brødrepar, der er blevet anholdt i sagen om mordet på 17-årige Lisa Holm. Det skriver Aftonbladet.

De to mænd på henholdsvis 31 og 35 år blev anholdt natten til lørdag, efter at være blevet bragt ind til forhør fredag. De er nu begge mistænkt for drab. En kvinde, som ifølge hendes Facebook-profil er gift med den ene af brødrene, er desuden også tilbageholdt i sagen.

Alle tre blev anholdt i et hus bare 300 meter fra caféen, hvor den unge pige forsvandt sidste søndag.

Anholdte er fra Litauen

Over for Aftonbladet bekræfter politiet i Litauen, at de to anholdte mænd er litauiske statsborgere, som arbejdede som bygningsarbejdere i området og var ved at renovere den lade, hvor Lisa Holms handske blev fundet i mandags.

- Vi har modtaget oplysninger fra det svenske politi om, at de er tilbageholdt, men i øjeblikket kun er mistænkt, siger politikommissær Andrzej Roginski til avisen.

Ifølge politikommisæren er den anholdte kvinde dog ikke litauisk statsborger. 

Opklaringsarbejdet ledes nu af den svenske vicechefanklager Lars-Göran Wennerholm. Han oplyser til Aftonbladet, at der senest tirsdag klokken 12 vil blive taget stilling til, om de anholdte vil blive sigtet i sagen.

Tusindvis tændte lys for Lisa

Sagen om den forsvundne Lisa Holm, der lørdag blev fundet død efter en massiv eftersøgningsindsats, har rystet det meste af Sverige.

Både lørdag og søndag aften blev der afholdt lokale mindehøjtidligheder, hvor der blev tændt lys og lagt blomster.

Især på de sociale medier strømmer det desuden ind med kondolencer og medfølende ord fra de mange svenskere, som føler sig berørte af den unge piges tragiske skæbne. Således havde 89.000 personer søndag aften tilmeldt sig begivenheden Tänd Ett Ljus För Lisa Holm.

Her flød siden nærmest over med smukke billeder og hilsner.

- Sov godt, du fineste engel. Tænder et lys for dig, skriver blandt andet Sofia Nordstedt.

- Jeg kendte ikke Lisa personligt, men jeg er dybt berørt af hele hændelsen. Aldrig har jeg grædt så mange tårer for en person, jeg ikke kender, skriver Anna Berglind.