Jeb Bush ind i præsident-kapløb: Kampen starter i dag

Den tidligere Florida-guvernør Jeb Bush har indleveret de papirer til USA's Føderale Valgkommission, der er krævet for at stille op ved præsidentvalget. Det skriver Wall Street Journal.

Dermed er papirarbejdet på plads og Jeb Bush er officielt med i kampen om at blive Det Republikanske Partis præsidentkandidat, skriver avisen.

Klokken 22 dansk tid kom Bush selv med meddelelsen om, at han opstiller. Det sker ved et arrangement i på Dade College i Miami.

- Kampen starter i dag. Jeg stiller op som kandidat til præsidentposten i USA. Vi vil tage kontrol med vores fremtid endnu engang i det her land. Jeg vil ikke tage noget eller nogen for givet. Jeg vil kæmpe med hjertet. Jeg vil kæmpe for at vinde, står der ifølge Reuters i den tale, Jeb Bush holder.

Dermed slutter Jeb Bush sig til 10 andre republikanske politikere, der allerede har meddelt, at de vil forsøge at vinde nomineringen i Det Republikanske Parti og blive partiets præsidentkandidat ved valget næste år.

Reelt har Jeb Bush så småt været i gang med sin valgkamp i flere måneder nu, noterer Wall Street Journal.

Han har indsamlet et tocifret millionbeløb i dollar og senest forsøgt at skærpe sin internationale profil med et besøg i Europa, hvor han demonstrerede en god viden om blandt andet konflikten i Ukraine.

Jeb Bush er søn af USA's tidligere præsident George H.W. Bush og lillebror til George W. Bush, der sad i Det Hvide Hus, inden demokraten Barack Obama kom til.