Nyheder

Svensk politi tilbageholder tre i Lisa-sagen

På femte døgn søger hundreder af svenske politifolk og frivillige i et 10 kvadratkilometer stort område efter 17-årige Lisa Holm fra Lidköping i Sverige.

Hun forsvandt søndag  7. juni efter hun sammen med tre kolleger havde været med til at lukke på sin arbejdsplads, en café i Lidköping.

Fredag aften tilbageholdt svensk politi ifølge Aftonbladet.se tre personer i forbindelse med Lisa Holms forsvinden. Samtidig er en villa 300 meter fra cafeen, hvor Lisa Holm forsvandt, blevet afspærret. 

Overfor Dagens Nyheter (DN) bekræfter politiet i Blomberg, at tre personer er hentet ind til forhør.

- Vi har hentet dem ind efter at have gjort nogle fund i løbet af eftermiddagen, siger Ulla Brehm, talsperson for politiet, til (DN).

Svensk polliti frygter ifølge det svenske medie Göteborg Posten blandt andet, at Lisa kan være blevet kidnappet på grund af hendes fars arbejde - Lisas far gør tjeneste i en special-enhed i det svenske forsvar, der løser opgaver, som det almindelige forsvar ikke kan løse.

- Det er et af flere spor, som politiet undersøger, siger en kilde til GP.

Nu har svensk politi efterlyst Lisa via det internationale politisamarbejde Interpol, så eftersøgningen af den 17-årige svenske pige er blevet global.

Politi og frivillige har i løbet af de seneste dage fundet flere af Lisa Holms ting i nærheden af stedet, hvor hun forsvandt, og det giver politiet håb om at det vil lykkes at finde Lisa Holm i live.

- Vi har stort håb om at kunne løse gåden, siger Christer Fuxborg, pressetalsmand for politiet, til Aftonbladet.

Sagen dag for dag

Søndag 7. juni, klokken 18: 17-årige Lisa Hoim lukker sammen med tre kolleger sin arbejdsplads, en café i byen Blomberg ved Källby i Sverige.

Søndag 7. juni, klokken 18,23: Lisas forældre i Skövde får en sms sendt fra datterens telefon. I sms'en står der, at Lisa er på vej hjem på sin knallert.

Søndag 7. juni, klokken cirka 20: En af forældrene kører i modsat retning i håb om at møde datteren. Men da forældrene kommer til caféen, står knallerten parkeret med nøglerne i.

Søndag 7. juni, klokken cirka 22: Forældrene anmelder Lisa forsvundet til politiet.

Mandag 8. juni: Politiet starter en efterforskning i nærområdet. Ved 14-tiden klassificeres sagen som en særskilt hændelse. I løbet af dagen findes en handske, som man mener tilhører Lisa Holm.

Tirsdag 9. juni: Meget peger på at Lisa Holm er blevet udsat for en forbrydelse. Med forældrenes tilladelse offentliggør politiet navn og billede på hende for at få hjælp fra befolkningen. I løbet af eftermiddagen og aftenen findes dele til en mobiltelefon, som ifølge Lisas forældre godt kan tilhøre hende.

Onsdag 10. juni: Eftersøgnings-området udvides. Sagen opgraderes fra "forsvunden person" til "kidnapning". Frivillige fra Organisationen Missing People sættes ind i eftersøgningen. Der bliver gjort flere fund af genstande, som tilhører Lisa Holm.

Torsdag 11. juni: Området, hvor forskellige eftersøgninger sker, øges til cirka ti kvadratkilometer. Frivillige fra Missing People finder endnu en genstand, som ifølge forældrene har tilhørt Lisa Holm. Samtidig, i en anden del af politiets arbejde, kan personer, man har fået tip om, udelukkes fra efterforskningen.

Fredag 12. juni: Politiet planlægger at fortsætte eftersøgningen i området og har derudover indledt en omfattende aktion, hvor man banker på døre i området. Et nyt fund gøres.

Kilde: TT