Raske Penge: Politikerne er korrupte og ikke til at stole på

SE KULTUREN PÅ NEWS PÅ TV2 PLAY Protestestemmerne kan i den grad høres i den nuværende valgkamp.

SE KULTUREN PÅ NEWS PÅ TV2 PLAY

Protestestemmerne kan i den grad høres i den nuværende valgkamp. Ønsket om forandring ser ud til at være særlig stort ved dette folketingsvalg, og det kan aflæses flere steder.

Det nye parti Alternativet har ligget solidt over spærregrænsen, siden valget blev udskrevet. Og målinger peger på, at vælgervandringerne ved dette valg bliver de største siden jordskredsvalget i 1973. Udover Alternativet søger flere danskerne mod Liberal Alliance, Dansk Folkeparti og Enhedslisten. Tre partier med det tilfælles at de aldrig har siddet i regering og haft ansvar for at regere landet.

- Når fire ud af ti vælgere vil stemme på partier, der aldrig har siddet ved magten, så er det tydeligt signal til de såkaldt ansvarlige partier, at man ikke tilfreds med, hvordan der har regeret på, siger Fyns Amts Avis' chefredaktør. Troels Mylenberg 

Raske Penge: Politikerne har svindlet for meget
Ønsket om et opgør med det etablerede politiske system finder vi også hos flere musikere. En af dem er dancehall-kunstneren Raske Penge. Han har flere radiohits bag sig og optrådte sammen med Klumben på Roskilde Festivals Orange Scene sidste år. Samme dag som valget blev udskrevet, udgav Raske Penge nummeret "Ik stol på dem" - som er lavet i samarbejde med rapperen Højer Øye. Nummeret handler om landets politikere, som er både korrupte og ikke til at stole på.

- Politikerne har svindlet for meget. Det hører efterhånden til hverdagen, at politikerne ender i skandaler, siger Rasmus Poulsen aka Raske Penge til Kulturen på NEWS

Lykketoft: Beskyldninger om korruption er vrøvl
Mogens Lykketoft er formand for Folketinget og mangeårigt medlem af det danske parlament. Han har læst teksten til Raske Penges nummer "Ik stole på dem". Og Lykketoft er lodret uenig.

- Det er jo forkert, at Danmark er korrupt. Der bliver lavet en liste her i verden over korruption, hvor Danmark altid kommer ud som det mindst korrupte land overhovedet. Det er en af de helt afgørende kvaliteter. Hvis Raske Penge ikke mener, vi ikke har udrettet andet, så kan han i hvert fald forvisse sig om, at vi har sørget for, at det her land er mere renfærdigt regeret, mere gennemsigtigt, mere ordentligt end alle andre lande i verden. Så hvorfor skal man høre på sådan noget vrøvl?, siger Folketingets formand, Mogens Lykketoft, til Kulturen på NEWS.

Hvis jeg skal prøve at forstå bare noget som helst af det, så er det jo det der indtryk af sammenspisthed, tror jeg. Af alle de der kompromiser, som vi som politikere er nødt til at lave. Men det er jo ikke noget, vi har bestemt os for - det er jo noget danskerne har bestemt ved at sammensætte Folketinget sådan, at der ikke har været noget parti, der havde flertal. Jamen, så må man jo finde sig i, at jeg kan ikke love dig noget som helst. Jeg kan sige: Hvis jeg kan finde 90, så går vi dén vej, siger Mogens Lykketoft

Se hele interviewet med Raske Penge og hør også, hvad musiker Kasper Søegaard mener om Bjarne Corydon, som han har skrevet et nummer om. Det er på TV 2 Play

Hvad er Kulturen på NEWS?

Kulturen på NEWS er et program på TV 2 NEWS, der sendes hver torsdag klokken 18.10
I Kulturen på NEWS tages kulturen seriøst. Meninger brydes, kulturkampe udkæmpes og følelser foldes ud, når kunstnere og politikere, kunstmæcener og kulturkøbmænd, forskere og debattører mødes i TV 2 NEWS' kulturnyhedsmagasin.

Programmet vandt Årets Aktualitetsprogram 2012. 
Nomineret til ArtBeat-prisen 2013 og Årets Aktualitetsprogram 2013.

Se Kulturen på NEWS på TV 2 PLAY