Nyheder

Flere valgplakater udsat for hærværk

Vi er få dage inde i valgkampen, og traditionen tro hænger politikernes ansigter og kigger på os fra lygtepælene. Men flere af valgplakaterne er allerede blevet udsat for hærværk.

På Frederiksberg og Nørrebro i København er flere valgplakater blevet udstyret med et 'racist'-klistermærke, mens andre politikere har fået læbestift på. Desuden er flere af plakaterne revet ned og ligger på jorden.

Ifølge professor i statskundskab er det desværre et tilbagevendende fænomen, som ikke holder sig inde for demokratiets grænser.

- Det er netop grundpillen i demokrati, at alle har ret til at fremlægge deres synspunkt i en offentlig debat. Hærværk mod valgplakaterne er derfor i strid med demokratiet, fordi man forsøger at begrænse eller ødelægge et partis synspunkter, siger Rune Stubager, der er professor i statskundskab på Århus Universitet.

Peter Skaarup fra Dansk Folkeparti er en af af dem, det er gået ud over. Han har fået et 'racist'-klistermærke på sin plakat. Han har ikke meget til overs for sådanne handlinger:

- Det er rigtig trist, at der er nogle, der ikke kan lade valgplakaterne være i fred i en valgkamp, hvor det handler om at ytre sig. Det siger i virkeligheden mere om dem, end det siger om os som kandidater, siger han.

Kandidater i både rød og blå blok har været ramt af hærværk på valgplakaterne.