6 tips: Sådan finder du det billigste hotel

Det er tid til at bestille hotel og flybilletter til sommerferien.

Det er tid til at bestille hotel og flybilletter til sommerferien. Herunder får du seks tips til, hvordan du finder det billigste hotel, og i indslaget herover viser rejseredaktør ved Politiken Rejser Tina Krongaard, hvornår du skal bestille din flybillet, hvis du går efter at presse prisen maksimalt.

1: Få overblik over de billige hoteller
Ved at bruge internettets søgemaskiner kan du skabe dig et overblik over de billigste hoteller på din feriedestination. Du kan specifikt søge efter de billigste hoteller i området, og derfor er søgemaskinerne en rigtig god start i jagten på det billigste hotel.

2: Få en gratis overnatning
På nogle af søgemaskinerne kan du endda få en gratis overnatning, hvis du samlet set skal overnatte flere end ti gange. Dette gælder blandt andet på hotels.com. Hvis du opretter dig som bruger på for eksempel hotels.com, vil den huske dine tidligere rejser, og så kan du høste den gratis overnatning på en efterfølgende ferie.

3: Bestil fly og hotel sammen
Engang i mellem kan der være endnu flere penge at spare, hvis du bestiller dit hotel sammen med din flybillet. Rejsefeber.dk og travelmarket.dk tilbyder denne mulighed, så det kan være værd at tjekke muligheden for at banke den samlede pris i bund ved bestilling af såvel hotel og flybillet.

4: Bestil direkte hos hotellet
Taler du samme sprog, som de gør på hotellet, kan der være ekstra at spare, hvis du skriver eller ringer direkte til dem og bestiller hos hotellet. Men tjek prisen på søgemaskinen, inden du går i dialog med hotellet. Engang i mellem er det nemlig billigere at bestille et hotel via søgemaskinen.

5: Lej en privat bolig
De helt store besparelser finder du, hvis du lejer dig ind hos en privat udlejer. Især familier kan spare store penge her, fordi du kan få meget mere plads ved at leje dig ind i en lejlighed i stedet for at du skal bestille et stort eller to hotelværelser.

Er du interesseret i at leje dig ind i en privat bolig på din feriedestination, er det lettest at benytte den hjemmeside, der hedder airbnb.com – her kan du finde flere hundrede tusinder af private lejeboliger, og ofte får du også bedre beliggenheder for dine penge.

6: Byt din bolig
Tør du overlade din egen bolig til fremmede, kan mange gøre deres eget ferieophold helt gratis. Det er nemlig også blevet rigtig populært at bytte sin bolig med en privat bolig i udlandet. Det kan du gøre på hjemmesiden Homeexchange.com.

I indslaget herunder kan du høre Tina Krongaard fortælle alle de gode råd om, hvordan du finder det billigste hotel: