Nyheder

Nu må håndværkere snart køre i studentervogn

 Scanpix

Snart er det ikke kun studenter, der må fejre deres eksamen i en åben lastbil pyntet med bøgeblade og et banner med ordene ”dyt syv gange for at sige tillykke”, skriver Licitationen – Byggeriets Dagblad.

I sidste uge var der nemlig politisk opbakning fra alle Folketingets partier til et beslutningsforslag fra Dansk Folkeparti, der vil gøre det muligt for alle unge, der afslutter en ungdomsuddannelse af to års varighed at køre studenterkørsel.

Som reglerne er i dag gives der kun tilladelse til studenterkørsel til de unge, der har afsluttet det almene gymnasium eller har taget en hhx, htx eller hf.

Med med opbakningen til forslaget vil unge fra i alt 114 boglige og faglige ungdomsuddannelser søge tilladelse til studenterkørsel og dermed kan smeden, tømreren og mureren fejre svendebrevet med en køretur rundt i byen.

DF: Vigtigt med imageløft

Dansk Folkepartis Jens Henrik Thulesen Dahl er ordfører på forslaget. Han kalder det for en ”lille med vigtig brik” i arbejdet med at give erhvervsuddannelserne et imageløft.

- Det er et vigtigt signal, at de erhvervsuddannede også gerne må blive hyldet og fejre, at de er blevet færdige. På den måde anerkender vi som samfund, at unge med en erhvervsuddannelse er ligeså meget værd som studenterne. Det handler om ligestilling mellem uddannelserne og det er ikke bare en lille detalje, siger han.

Af beslutningsforslaget fremgår det desuden, at man bør overveje at erstatte ordet ”studenterkørsel” med et fremover mere dækkende ”ungdomsuddannelseskørsel”.

Top 10 over studerendes ønsker

Her er de 10 ting, som danske studerende ønsker fra deres kommende arbejdspladser

* Et kreativt og dynamisk arbejdsmiljø

* Et venskabeligt arbejdsmiljø

* At virksomheden er en god reference i forhold til den videre karriere

* Mulighed for høj løn i fremtiden

* Mulighed for lederskab

* Ledere der støtter den studerendes udvikling

* Attraktiv/spændende produkter og ydelser

* Udfordrende arbejde

* At virksomheden respekterer de ansatte

* Inspirerende ledelse

Kilder: Universums Student Survey