Nyheder

Shit-storm mod Radio24syv: Dræbte kanin med cykelpumpe i liveradio

Radio24syv havde pinsemandag dyrevelfærd på programmet, og i den anledning havde radioværterne sat sig for at udstille, hvad de selv mener, er danskernes hykleriske forhold til dyr.

Det gjorde de blandt andet ved at slå en kanin-unge ihjel for tændte mikrofoner, og det har fået mange lyttere og Facebook-brugere til at hidse sig op over værterne.

Til debatten om dyrevelfærd var også dyreelsker Linse Kessler inviteret, og hun gjorde sit for at få kanin-drabet stoppet lige til det sidste.

Linse forsøgte at redde kaninen

I et lydklip på radiokanalen, kan man få fornemmelsen af, hvad der skete:

De to værter havde en ni uger gammel kaninunge, kaldet Allan, med i studiet, og efter en del tumult og diskussion i studiet, slog Asger Juhl kaninen ihjel med et cykelpumpe af metal.

Forinden havde Linse Kessler allerede forladt studiet, men med viden om, at Allan skulle dø, vendte hun - halvvejs hjemme - tilbage til studiet. Hun løj sig ind i radioen med en undskyldning om, at hun havde glemt sin taske. Men i virkeligheden ville hun ind og redde kaninungen.

Inde i studiet begyndte Linse Kessler at jage Asger Juhl, der havde kaninen i favnen, rundt om studiebordet, imens hun bad om at få kaninens liv skånet.

Instrueret af en dyrepasser

Det lykkedes ikke, så Linse forlod studiet endnu engang, og kort efter kunne lytterne høre et par hårde slag, hvorefter kaninen var død.

- Jeg slog den hårdt henover nakken to gange, så nakkehvirvlerne brækkede. Jeg var instrueret af en dyrepasser fra Aalborg Zoo, der hver uge slår mange kaninunger ihjel som foder til slangerne, fortæller Asger Juhl til TV 2, der dog havde lidt svært ved at slå det lille kræ ihjel.

- Min krop begynder at sitre, musklerne spænder, og jeg trækker ikke vejret helt frit. Som en stress-situation. Og jeg ved sgu ikke hvorfor. Det er et godt spørgsmål, fortæller han.

Asger Juhl har dog mange drab på bagen, idet han igennem tiden har dræbt både høns, ænder, fisk og endda en gris.

- Danskerne er hykleriske

For radioværterne var det vigtigste med drabet af den lille kanin at konfrontere folk med deres hykleri.

- Vi vil gerne udstille det hykleri, der findes blandt mange danskere. Danskere som spiser kød hver dag, men som synes, det er synd at slå dyr ihjel. Det giver simpelthen ingen mening. Det er, som om man glemmer at for at spise kød, er der dyr, der skal dø, forklarer Asger Juhl og uddyber:

- Dette element i ligningen er fuldstændigt fraværende i folks bevidsthed. Det er simpelthen bare et element i debatten, der skal være tilstede: Drabet.

Linse Kessler, der selv er vegetar, kan sagtens forstå radioværternes holdning til hykleriet.

- Det kan jeg sagtens sætte mig ind i, og jeg er slet ikke uenig med Asger. Men jeg synes den måde, han slog dyret ihjel på, var forkasteligt. Det skal være en, der står og gør det hver dag.

- Og så synes jeg, at budskabet drukner, fordi folk nu i stedet fokuserer på, at Asger er et røvhul i stedet for, at folk tænker over, hvad det var Asger prøver at sige, siger Linse Kessler til TV 2.

Shit-storm på Facebook

At brugerne på Radio24syvs Facebook-side er utilfredse er en underdrivelse, for der ikke meget forståelse for drabet af kaninen på live-radio. Siden radioværterne lagde et lydklip op på siden, har de været udsat for en regulær shit-storm fra vrede Facebook-brugere, der raser over værternes handling.

-  I er modbydelige! Jeg vil boycotte alt der har med jer at gøre!!!, skriver én.

En anden skriver:

- Fy for satan, man kan sgu da ikke æde en kaninUNGE, men dø det skal den!! Hop i havnen i vamle idioter!!

Og sådan fortsætter det:

- Jeg håber nogen kommer og gokker jer i nøden så i kan ende i køledisken. Forfærdelige mennesker!

Allerede nu er der desuden oprettet flere Facebook-grupper, der opfordrer til at boykotte Radio24syv. En af dem har i skrivende stund knap 800 medlemmer.

Aftenens menu: Kanin-ragout

Asger fortæller, at han tog den døde Allan med hjem, hvor han sammen med sine to børn på otte og seks år flåede skindet af den og parterede den.

Og radioværten forsikrer, at der faktisk er mad på en kanin, der kun er 9 uger gammel.

- Den har faktisk fint med kød, man kan sagtens spise den, siger Asger Juhl, der sammen med Kristoffer Eriksen senere i aften skal nyde en kanin-ragout.

Herunder ses først en video af Allan, da den stadig var levende, og derefter Allan parteret på på Asger Juhls spækbræt. 

Hvor står du i debatten?