Nyheder

Tv-lægen løber sit 25. maraton i år - og det handler IKKE om sundhed

Når 11.688 maratonløbere i dag fylder Københavns gader, er den kendte tv-læge Jerk W. Langer med i feltet. Og han er en rutineret herre: Det er hans 25. maraton i år alene.

- Det er ikke for sundhedens skyld, for så er det noget helt andet, man skal. Det er en personlig ting. Man opnår noget tilfredsstillelse hver gang. Man bekæmper smerten og kommer igennem den. Og så er det en form for meditation. Man får løst rigtig mange problemer, når man løber, siger Jerk W. Langer til TV 2.

For ham er det blevet en livsstil at løbe så langt, men han påpeger, at det ikke er det rigtige for alle. Forsøger man at blive sund, er det mere oplagt med nogle lunteture i skoven et par gange om ugen.

Men er det overhovedet sundt at løbe over 42 kilometer?

- Der er ikke noget, der tyder på, at det er farligt at løbe så meget, når man sørger for to ting: Nemlig at respektere, hvis man har en skade, så skal man selvfølgelig holde en pause. Og så skal man ikke løbe alt for hurtigt, siger Jerk W. Langer, der i dag løber med Børnediabetesfonden.

Herunder kan du se, hvordan løbet vil påvirke trafikken: