Millionærklubben: Sådan benytter du teknisk analyse, når du handler aktier

Det handler om at se på kursudviklingen i aktien, frem for virksomhedernes nøgletal, hvis man vil benytte sig af teknisk analyse, når man handler akti

Det handler om at se på kursudviklingen i aktien, frem for virksomhedernes nøgletal, hvis man vil benytte sig af teknisk analyse, når man handler aktier. Det forklarer aktieanalytiker i Nordnet Lars Persson i denne uges udgave af Millionærklubben, hvor han fortæller om, hvordan man bruger teknisk analyse.

Hvis du ikke fik set programmet, kan du se det på TV 2 Play

- Alt er jo indregnet i kursgrafen: forhåbninger, forventninger, drømme og frygten, når det så går den anden vej. Derfor synes jeg, at kursgrafen er et godt sted at starte, siger han og forklarer, at det især handler om at kunne se mønstre i, hvornår en aktie rammer sin top og bund.

- Hvis jeg på grafen kan se, at der er to bjergtoppe, ja så kan jeg overveje, om jeg skal ud af den. På samme måde hvis jeg ser, at der er lavet en dobbeltbund inden for relativt kort tid, så kommer den ind på min kandidatliste for noget, jeg vil købe. Og hvis den så begynder at tage fart og kommer op over den seneste top, så vil jeg gerne være med i den, siger Lars Persson. 

Lau Svenssen, der er analytiker hos Aktieinfo, er dog ikke imponeret af teknisk analyse.

- Problemet er, at det er bagudskuende. Det siger jo kun noget om det, der allerede er sket, og ikke noget om fremtiden, siger han. 

Men Lars Persson mener, altså at hr. og fru Danmark sagtens kan sætte sig ind i teknisk analyse, ved at begynde at se på grafer.

- 98 procent af mine aktiekøb er baseret på teknisk analyse, siger han.

Du kan se millionærklubben hver fredag klokken 17.10 på TV 2 NEWS eller på TV 2 Play.

Millionærklubben

’Millionærklubben’ er TV 2 NEWS og Radio 24syvs finansmagasin om aktier og finansstof.

Programmet har været i radioen siden 1. november 2011, hvor mere end 50.000 lyttere har hørt med på Radio 24syv.

Siden 5. september 2014 har du kunne se Millionærklubben hver fredag fra 17:10 til 18.00 på TV 2 NEWS, eller når det passer dig på TV 2 PLAY.