Nyheder

Danskerne lægger flere penge i udenlandske webshops

E-bøger, kjoler og gulerødder er nogle af de ting, som danskerne køber på nettet. En ny undersøgelse fra Foreningen for Dansk Internethandel, FDIH, viser, at danskerne i stigende grad køber varer i udenlandske netbutikker.

Ser man på top fem på listen over de butikker, som der handles mest i, så er tre ud af fem butikker udenlandske.

- Nationaliteten på butikken spiller en mindre rolle. Danskerne går mere efter at få den helt rigtige vare, og her spiller udbuddet en stor rolle, siger Annette Falberg, administrerende direktør i Foreningen for Dansk Internethandel.

I 2010 handlede danskerne for 32 milliarder i danske webshops og otte milliarder i udenlandske webshops. De sidste fem år er antallet af kroner spenderet på internettet steget stødt. I 2015 forventer FDIH, hvis undersøgelse er baseret på foreningens e-handelsanalyse, at der vil blive lagt 58 milliarder kroner i danske netbutikker og 32 milliarder kroner i udenlandske netbutikker.

Henrik Hyltoft, markedsdirektør for detailhandel i Dansk Erhverv mener også, at det er manglerne i de danske fysiske butikker, der gør at flere vælger at handle på internettet.

Du kan se udviklingen i danskernes forbrug i nedenstående grafik. 

I 2020 forventer man således at danskerne vil handle i danske netbutikker for 88 milliarder kroner, mens de i udenlandske internetbutikker vil købe varer for 79 milliarder.