Nyheder

Obama er på Twitter - og han er helt alene

Barack Obama har i mange året været på Twitter under brugernavnet @BarackObama, men den profil blev primært styret af personalet bag USA’s præsident. Af og til har Obama selv tweetet fra kontoen. Disse tweets underskrev han '-bo'.

I dag har Barack Obama fået sin helt egen profil med brugernavnet @POTUS. Her pipper han eftersigende helt alene, og følgerskaren er med det samme eksploderet. 

Følgerne vælter ind

Kontoen har i skrivende stund været aktiv i lidt over en time og fået lidt under 500.000 følgere. Det er fuldstændig uhørt.

I sin profiltekst har præsidenten skrevet:

- Far, husbond, og den 44. præsident i USA. Tweets kan blive arkiveret.

Profilteksten har sammen med præsidentens første tweet sikret en hel masse følgere.

- Hej, Twitter! Det er Barack. Virkelig! Efter seks år har de endelig givet mig min egen konto, skriver Barack Obama fra sin nye profil.

Det mest populære tweet nogensinde

Barack Obama var i forvejen kendt som lidt af en superstar på Twitter, og han har i samarbejde med sine kampagnefolk stået bag et af de mest populære tweets nogensinde. Det skete umiddelbart efter, at Obama havde sikret sig fire år mere bag skrivebordet i det ovale kontor.

Dagens tweet er også godt på vej. Efter lidt over en time har den snart afgående præsident over 95.000 re-tweets, mens et godt stykke over 100.000 brugere har givet opdateringen en favoriserende stjerne.

Barack Obamas valg af brugernavn er en smule kontroversielt. @POTUS henviser utvivlsomt til "President of the US", og det er ikke mange dage, Obama har tilbage på præsidentposten.

Dog kan den nuværende præsident ændre brugernavnet, når han ikke længere er siddende præsident. Hvad det kommende brugernavn bliver, kan kun fremtiden vise, hvis ikke Obama vælger at beholde @POTUS.