Termansen: Endelig får Folkemødet demokratisk kant

Folkemødet på Bornholm får sig en tiltrængt rusketur, når den græske ultranationalist Georgios Epitideios og den hollandske islamkritiker Geert Wilders kommer i juni. Det mener politisk redaktør på Radio 24syv, Jesper Termansen.

- Det er første gang i Folkemødets nu femårige historie, at Folkemødet får en egentlig demokratisk kant. Hidtil har det været hyggelige, ret fredsommelige samtaler baseret på sådan lidt åndelig indavl mellem de folk, der kender hinanden i det danske politiske miljø, siger han.

De to kontroversielle gæsters ankomst har blandt andet fået flere kommunalpolitikere til at droppe mødet, og blandt andre SF's ligestillingsordfører Özlem Cekic mener ikke, at de hører til på Folkemødet. Men det er Jesper Termansen uenig i.

- Man kunne jo spørge sig selv, om det ikke netop er sådan, at Folkemødet, der skulle være demokratiets værksteds natur, også skal være nogle holdninger, der er stærkt upopulære, som kan blive sagt imod, siger han.

Han mener, at de danske politikere har haft det får nemt på Folkemødet.

- De ledende politikere har måske sovet i timen, i og med at de har brugt det som aflastning med taler, der var mestendels genbrug fra grundlovsdag. De har ikke interesseret sig for at bruge Folkemødet til skarp politisk debat. Det kommer der så nogle andre og hjælper dem med nu, siger Jesper Termansen.