Nyheder

Özlem Cekic: - Det er en voldtægt af Folkemødets ide

Personer fra den yderste højrefløj som den hollandske islamkritiker Geert Wilders har intet at gøre på Folkemødet på Bornholm i juni. Det mener SF's ligestillingsordfører Özlem Cekic.

- Det er voldtægt af Folkemødets ide, at nu kommer alverdens ekstremister til Danmark for hetze mindretal, siger Özlem Cekic til TV 2.

Udtalelsen falder efter, at det torsdag kom frem, at endnu en person fra den yderste højrefløj i Europa er inviteret til at deltage i Folkemødet.

Invitationen til et medlem af det ultranationalistiske græske parti Gyldent Daggry, Georgios Epitideios, til at tale på mødet kommer fra Danskernes Parti.

Håber de bliver væk

Allerhelst så Cekic, at den græske politiker sammen med den hollandske politiker og islamkritiker Geert Wilders holdt sig helt væk fra mødet.

- Jeg ville også sige fra, hvis salafisterne fra Grimhøj-moskeen eller Hizb ut-Tahrir kom til Bornholm for at prædike had mod jøder, siger Cekic til Ritzau og understreger, at hun ikke går ind for censur.

- De her folk skal ikke stoppes af politiet ved grænsen eller på anden vis forhindres i at deltage. Det er ikke der, jeg vil hen. Jeg ønsker derimod en debat, gerne i Folketinget, om, hvad Folkemødet skal bruges til, siger hun og uddyber:

- Er det et sted, hvor vi mødes til den demokratiske dialog, så vi kan rykke sammen, eller er det et sted, hvor vi inviterer ekstremister for at kaste had over et mindretal. Jeg efterlyser også et klart svar på, hvordan man vil sikre, at danske muslimer, som deltager i mødet, ikke bliver udsat for vold, når man åbner mødet op for ekstremister.

Özlem Cekic vil igen i år tage turen til Bornholm og opfordrer andre til at gøre det samme.

- Men det bliver nok ikke rart at være dansk muslim til Folkemødet. Vi vil huske tilbage på ekstremisters had mod muslimer. Og det er jo lige vand på for eksempel Hizb ut-Tahrirs mølle. De elsker, at nogle taler hadet op og dialogen ned, siger hun.