CHAT: Familie-konflikter løses aldrig på skrift

Hver femte dansker står i en situation, hvor kontakten til et familiemedlem er blevet brudt, og hvor man derfor undgår at se hinanden.

Det viser en megafonmåling foretaget for TV 2.

- Typisk er det nogen, der har følt sig udenfor eller følt, at de ikke er blevet hørt og forstået. Men ofte har afsenderen slet ikke haft den intention, og det er i den fase, at man taler forbi hinanden. På den måde kan sådan en konflikt vokse sig til tyfoner – helt ude af kontrol, siger advokat og konfliktmægler Jørn Nedergaard, der har mere end 10 års erfaring med emnet.

Han fortæller samtidig, at familiekonflikten ikke kun går ud over de personer, der er direkte involveret. Resten af familien og omgangskredsen lider også.

- Der er rigtigt mange mennesker i periferien, der lider under en konflikt. Har du en konflikt mellem en forælder og et barn eksempelvis, så kan der være søskende,  ægtefæller eller andre, der skal tage hensyn til bruddet. Hvem taler med hvem, hvem skal invitere hvem?, lyder det fra Jørn Nedergaard. 

Konfliktmægler Jørn Nedergaard svarede tidligere fredag på spørgsmål fra TV 2's brugere. Du kan læse alle spørgsmål og svar nedenfor.