Nyheder

Politiet advarer cyklister om livsfarlig chikane

Mandag blev en cyklist offer for farlig chikane, da en ukendt gerningsmand havde spændt en ledning ud over en cykelsti. Det skriver Dagens.dk.

Brian Kristoffersen cyklede på en mountainbike-sti i Assens i høj fart, da han pludselig ramte ind i ledningen.

 - Jeg kørte ned ad ‘Djævlebakken’, som er en ret stejl bakke, så jeg var i høj fart, da jeg så ledningen cirka en meter før, jeg ramte den, siger Brian Kristoffersen til Dagens.dk.

Brian Kristoffersen forsøgte at bremse, da han registrerede fælden. Han anslår dog, at han ramte ledningen med 40-45 kilometer i timen, hvorefter han blev kastet af cyklen.

Heldigvis slap den sagesløse cyklist forholdsvis nådigt fra ulykken med et forstuvet kraveben og en lettere omgang knubs. Imidlertid ser lokalpolitiet i Assens yderst alvorligt på sagen.

- Vi tager det meget alvorligt. Det er en fuldstændig vanvittig handling, der er gået langt over stregen, siger kriminalassistent Carsten Møllegaard fra lokalpolitiet i Assens til Dagens.dk.

- Hvis et barn var kørt ind i ledningen med høj hastighed, kunne det have ramt med halsen, og så havde det været livsfarligt, siger han.

Han oplyser desuden, at politiet er kommet i besiddelse af den pågældende ledning, som de nu vil teste for DNA. Endvidere opfordrer Carsten Møllegaard gerningsmanden til at melde sig selv og cykelryttere i området til at være ekstra opmærksomme.

Ifølge Dagens.dk har de lokale cykelryttere i den senere tid tid oplevet små snore og pinde, der skulle forhindre dem i at fræse rundt i området.

Desuden fortæller Brian Kristoffersen, at flere af hans medcyklister har været udsat for vrede tilråb, når de har cyklet på stien, som ellers er specielt indrettet til mountainbikere.

Carsten Møllegaard kan dog ikke oplyse om nogen mistænkte i sagen.

- Men lad mig sige det på den måde, at vi har et godt kendskab til lokalbefolkningen, og der er nok nogen, vi vil komme til at bede om mundskrab til DNA-testen, siger han til Dagens.dk.

Pågribes gerningsmanden, kan han efter straffelovens paragraf 252 om fare på andres liv og førlighed risikere op til 8 års fængsel.