Rapport fra myrdet Nemtsov: Russiske soldater dræbt i Ukraine

Mindst 220 russiske soldater er blevet dræbt i to krigskampe i det østlige Ukraine inden for det sidste år.

Sådan lyder det i en 64 sider lang rapport, som den russiske oppositionsleder Boris Nemtsov indsamlede materiale til, før han blev dræbt i Moskva den 27. februar 2015. Det skriver nyhedsbureauet Reuters.

Rapporten, der er blevet offentliggjort tirsdag, bygger på vidneberetninger i medierne og anden information indsamlet af Nemtsov, herunder rapporter fra pårørende til de angiveligt dræbte soldater.

Kreml afviser russiske soldater i Ukraine

I rapporten fremgår det, at de dræbte soldater var blevet fritaget fra den russiske militærtjeneste for til gengæld at melde sig som frivillig til at kæmpe side og side med de pro-russiske separatister.

Det russiske forsvarsministerium benægter, at russiske soldater har kæmpet i det østlige Ukraine. Hvis russiske soldater har kæmpet i Ukraine er det sket frivilligt, lyder det.

Boris Nemtsov blev skudt og dræbt tæt på Kreml i Moskva den 27. februar 2015. Han var mest kendt for sin modstand til præsident Vladimir Putins regering.

Nemtsov var i perioden 1997-1998 vicepremierminister i Rusland. Det var under Boris Jeltsin - efterfølgende ragede Nemtsov uklar med Jeltsins efterfølger, Putin.

Siden var han medlem af flere forskellige partier - senest Ruslands republikanske parti PARNAS.