Nyheder

Jægere vil tage sagen i egen hånd: Skyd ulvene og grav dem ned

 Scanpix

Flere både unavngivne og navngivne jægere fra det midt- og sønderjyske opfordrer på flere debatsider til at skyde den ulv eller de ulve, der er flyttet ind i Jylland.  

Det får nu seniorforsker på Naturhistorisk Museum, Thomas Secher Jensen, til at frygte for en illegal jagt på ulve i Danmark, skriver DR Syd.

- Vi ser det jo i vores nabolande. Især i Sverige er der en stor illegal jagt på ulve. Det er yderst beklageligt, når folk tager loven i egen hånd, for det er dét, det drejer sig om, siger han.

Ulven er beskyttet under EU-naturbeskyttelsesdirektiv og er totalfredet – derfor er det strengt ulovligt at skyde en ulv. Alligevel bliver der på flere jægersider på internettet opfordret til at skyde ulven.

Ifølge DR Syd står der således på Facebook-siden ”Ulv i Danmark”: Dræb de fandener, de hører ikke til i Danmark mere... samtlige jægere jeg kender har gjort sig klar til at dræbe dem i stilhed

Samtidig har Thomas Secher Jensen modtaget et brev, hvor en unavngiven jæger skriver, at han har kendskab til at mindst tre ulve er blevet skudt og gravet ned af jægere.

 Strafferammen for at dræbe en ulv er op til 2 års fængsel.