Nyheder

Anklage: Betjent fortalte hash-hemmeligheder til journalist

En politiassistent fra Midt- og Vestsjællands Politi risikerer både at få en straf og at miste sit job, fordi han tog en journalist fra Weekendavisen med på en køretur i Kalundborgs hashmiljø.

Det skriver Ekstra Bladets netavis, som har fået aktindsigt i anklageskriftet mod politimanden.

Sagen startede med et læserbrev i Politiken, hvor den 45-årige politimand stillede spørgsmål ved fornuften i, at hash stadig er forbudt i Danmark. Han skrev blandt andet, at vi gør samme fejl som USA under forbuddet mod alkohol.

- Banderne vokser og sammen med dem deres magt, skrev politiassistenten.

Fortalte for meget til journalist

Derefter skrev Weekendavisen en artikel, hvor politiassistenten kørte rundt i Kalundborg med journalisten og udpegede lokale pushere og steder, hvor der blev solgt hash.

Det fik ledelsen i Midt- og Vestsjællands Politi til at se rødt, fordi man mente, at politimanden røbede fortrolige oplysninger, skriver eb.dk.

Den Uafhængige Politiklagemyndighed gik ind i sagen, som altså nu har ført til, at Statsadvokaten i København har tiltalt betjenten for overtrædelse af tavshedspligten.

Betjenten nægter sig skyldig i anklagen.

- En latterlig sag

Anklager Martin Top-Madsen fra Statsadvokaten i København siger til Ekstra Bladet, at politifolk naturligvis har ytringsfrihed ligesom alle andre. 

- Men grænsen går, hvor de videregiver fortrolige eller personfølsomme oplysninger, og det, mener vi, er tilfældet her. Blandt andet fordi man via oplysningerne vil kunne identificere personerne, der omtales, siger han til eb.dk.

Det er ikke lykkedes for Ekstra Bladet at få en kommentar fra politimandens forsvarer, men formanden for for Politi- og Retsreporternes Forening, PRF, Sune Fischer siger:

- Jeg synes, det er en latterlig sag. Her går statsadvokaten i meget små sko. Teknisk set har betjenten jo ikke gjort andet end det, som politifolk gør hele tiden i kriminalmagasiner som "Station 2" og lignende.