Kinesernes vandproblemer betyder kæmpe dansk eksportsucces

I løbet af de sidste syv år er den danske eksport af vandteknologi til Kina fordoblet. Sidste år eksporterede Danmark for 831 millioner kroner, og ifølge miljøminister, Kirsten Brosbøl, skal summen være dobbelt så stor om ti år.

Derfor tager hun i dag den kinesiske vandminister, Chen Lin, med på besøg hos Danmarks mest moderne vandværk, HOFOR vandværk ved Marbjerg,  for at vise ham, hvilke teknologier Danmark kan byde på i bekæmpelsen af Kinas problemer med vandmangel, vandforurening og vandspild.

Hvis det går som planlagt, skal danske virksomheder ansætte folk til at producere produkter som vandpumper, -ventiler og –målere samt udvikle den nye teknologi.På den måde sætter eksporten flere danskere i arbejde.

- Hvis den vision, jeg har formuleret sammen med vandbranchen om at fordoble vores eksport af den her type teknologi frem mod år 2020 og 2025, vil det indebære 3.000-4.000 nye danske arbejdspladser, siger Kirsten Brosbøl.

I klippet herunder kan du høre vandværkets bygningsansvarlige, Jacob Christensen, fortælle, hvordan det moderne vandværk fungerer.

Du kan i klippet øverst oppe høre Kirsten Brosbøl fortælle mere om eksporten af vandteknologien.