Nyheder

Gustav Salinas kræver 40.000 kroner af forlag

Se presselogen på TV 2 Play

Reality-stjernen Gustav Salinas kræver 40.000 kroner af forlaget Zetland, som søndag har udgivet en såkaldt single om Gustav Salinas og den danske reality-verden.

Ifølge Gustav Salinas’ advokat Kim Krarup har Zetland ikke overholdt den aftale, som blev indgået.

- Vi mener, at Zetland skulle have holdt sig til den oprindelige aftale, der blev indgået med Gustav, nemlig at der skulle udgives en artikel, som skulle stilles gratis til rådighed for Gustavs følgere og fans. Havde vi vidst, at der var tale om en bog, havde vi naturligvis krævet et honorar fra start, siger Kim Krarup.

Kim Krarup er dog indstillet på at frafalde kravet om de 40.000 kroner, hvis Zetland i stedet stiller singlen gratis til rådighed.

Zetland afviser

Hos forlaget Zetland bekræfter chefredaktør Lea Korsgaard, at hun søndag har modtaget kravet om betaling af honorar, men hun har ikke tænkt sig at betale.

- Vi betaler aldrig kilder for at medvirke, og Gustav var tidligt i forløbet informeret om, hvilket format han deltog i. Så vi kommer ikke til at betale de 40.000 kroner, og vi vil heller ikke stille singlen gratis til rådighed, siger Lea Korsgaard.

Singlen, der hedder ”Dengang jeg troede jeg var assistent for Gustav”, er skrevet af Thomas Korsgaard, og netop aftalen mellem Zetland, Thomas Korsgaard og Gustav Salinas var til debat i søndagens udgave af Presselogen.

Hør i klippet over artiklen Gustav Salinas forklare, hvordan han mener, at aftalen kom i stand.