Nyheder

Håner 'skrigeskinker' på Facebook: Her brænder han sjældne dyrekort af

En mand har lagt videoer på sin Facebook-profil, hvor han brænder de eftertragtede dyrekort, som har skabt en hidsig debat de seneste dage.

Manden, Kim Roberto Nielsen - eller bare 'Roberto', som han omtaler sig selv - viser i videoerne, hvordan han sætter ild til en række af de specialkort, der er i særlig høj kurs.

- Her er lidt læringsproces til Joan og de andre skrigeskinker. Og samtidig dør folk i Nepal og andre lande, skriver han til sin video, der kan ses herover.

Kim Roberto Nielsen skriver om sig selv, at han er 'skuespiller, komiker og provokatør'. Han har en lang række videoer på sin side, hvor han lægger op til debat om forskellige emner. Hans tidligere videoer har titler som 'Mødre skulle skides i munden' og "Kongen Roberto skider da på folk med astma!'.

Hos Dansk Supermarked kunne pressechef Mads Hvitved Grand godt have ønsket sig, at kortene var kommet mere til sin ret.

- Det havde da været sjovere, om kortene var indgået i en af de mere end hundrede byttedage, der har været landet over.

At manden brænder dyrekort af i sin håndvask, er dog ikke noget, der for alvor ryster Mads Hvitved Grand.

- Eftersom der er knap seks millioner specialkort, så er det jo begrænset, hvor mange han kan nå at brænde af, siger pressechefen.

For de børn og forældre der stadig måtte være interesserede i dyrekort, fortæller Mads Hvitved Grand, at Dansk Supermarked har valgt at forlænge perioden frem til onsdag 13. maj - med det forbehold, at enkelte varehuse kan løbe tør inden.

- Det er helt tilsvarende, hvad vi gjorde det sidste år. Vi vil hellere forlænge perioden end løbe tør for kort, inden kampagnen er slut.

Dyrekort-sagen

Når man handler på Salling, Bilka og Føtex, får man en pakke med 4 samlekort, hver gang man køber for 100 kroner. Der er i alt 140 forskellige kort.

Men 30 af de 140 kort er specialkort, som er sværere at få fat i. Det fik Joan Vedel Andersen til at klage over kampagnen til Forbrugerombudsmanden.

De forældre, der har støttet klagen, er blevet kaldt curlingforældre. Blandt andre har Morten Resen kritiseret forældrene i Go' morgen Danmark og sagt, at kortene er gratis, og at man kan takke nej eller gå i Fakta, hvis man ikke ønsker dem.