Politisk veteran og tv-vært med i præsidentræs

59-årige Mike Huckabee har annonceret sit kandidatur til at blive republikanernes præsidentkandidat, skriver New York Times.

Huckabees kandidatur var ventet. Han stillede også op i 2008, hvor han tabte nomineringen til John McCain, der siden tabte valget til Barack Obama.

Mange spekulerede også i, at han ville stille op i 2012, men det fravalgte han - formentlig fordi Obamas genvalg var givet på forhånd.

Huckabee bliver den sjette kandidat i det republikanske felt sammen med senatorerne Ted Cruz, Rand Paul og Marco Rubio samt Ben Carson og Carly Fiorina, der annoncerede deres kandidatur mandag.

Præst, guvernør og tv-vært

Mike Huckabee var guvernør for staten Arkansas i 11 år fra 1996 til 2007, inden han altså uden held søgte præsidentnomineringen i 2008.

Under valgkampen blev han hyret af den republikanske tv-station Fox News til at lave et ugentligt talk show. Det har kørt frem til 1. maj i år og har været hans primære beskæftigelse siden den fejlslagne kampagne.

Han er uddannet præst og arbejdede som præst fra 1980 til 1992.

Levnes ikke store chancer

Selvom Huckabee blev nummer tre i 2008 og siden er blevet et meget mere kendt ansigt gennem sit tv-show, spås han ikke mange chancer i det voksende republikanske felt. Reuters skriver, at hans støtte blandt republikanske vælgere kan skrives med et ciffer.

Samtidig forventes nogle af de andre kandidater at stjæle nogle af hans kernevælgere fra ham.

- Den her gang kommer han til at have mere konkurrence. Ted Cruz og Rick Santorum (endnu en forventet kandidat, red.) vil også gå hårdt efter de religiøse vælgere, vurderer Sam Clovis, der er konservativ aktivist, overfor Reuters.

Mike Huckabee har også tidligere gjort sig kendt for at lægge sig ud med rapperen Jay-Z. I sin bog 'God, Guns and Gravy' beskyldte han rapperen for at udnytte sin kone Beyoncé ved at udstille hende som et sexobjekt.