Nyheder

Charlotte, er du der? Du har udskrevet folketingsvalg

- Statsministeren har nu udskrevet valg til den 9. juni.

Sådan lød teksten i en nyheds-sms fra DR klokken 13.36 tirsdag eftermiddag, hvor alt gik i stå et ganske kort øjeblik. Nok ikke mindst på Christiansborg og på diverse journalistiske nyhedsredaktioner.

Sms’en viste sig dog at være falsk valg-alarm - en vaskeægte valg-and. For Helle Thorning-Schmidt har ikke trykket på den berømte knap i dag.

Kort efter kom der da også en ny sms fra DR, hvor nyheden blev hevet i land – og øjeblikke efter lød overskriften i tophistorien på mediets hjemmeside: ”Fejl i DR – valget er ikke udskrevet”.

Fejlen opstod, da en medarbejder ville teste DR’s cms-system. Tidligere på dagen var en DR-ansat ved navn Charlotte ved en fejl kommet til at sende en beredskabsmeddelelse ud, og straks blev hun gjort til syndebuk for den falske valg-alarm.

- Mange af vores medarbejdere er i gang med at blive uddannet i det nye system, og i den forbindelse er en meget ulykkelig medarbejder ved en fejl kommet til at logge forkert ind.

- Derfor er det, der skulle have været en øvelse, røget ud til danskerne via vores nyheds-sms'er. Det er vi meget kede af, og det beklager vi, og vi har sørget for, at det rent teknisk ikke kan ske igen, understreger DR's digitale chef Christian Lindhardt.

Valg-anden fik det sociale medie Twitter til at svømme over med sarkasme og kommentarer fra politikere, journalister og andre politisk interesserede.

Du kan se nogle af dem herunder, hvor du også kan læse, at det altså var en mand og ikke en kvinde ved navn Charlotte, som kom til at udskrive valget.