Nyheder

Søren Gade skal være chef for NGO

Søren Gade kan skrive tidligere folketingsmedlem, forsvarsminister og direktør i Landbrug & Fødevarer på sit CV - og nu også formand i ngo'en Care Danmarks repræsentantskab.

Ifølge Care er Søren Gade onsdag blevet udnævnt som formand og giver dermed - ifølge organisationen selv - Care et stærkt kort på hånden.

- Care Danmark arbejder i landområderne, hvor verdens fattigste mennesker bor og tager udgangspunkt i hjælp til selvhjælp. Det skaber langsigtede løsninger, og det er sund fornuft, siger Søren Gade i en pressemeddelelse.

Posten som repræsentantskabsformand forener på sin vis nogle af de temaer, som Søren Gade tidligere har beskæftiget sig med, lyder det fra hjælpeorganisationen Care.

- Vi er rigtig glade for, at Søren Gade bliver ny formand for vores repræsentantskab, siger Christian S. Nissen, bestyrelsesformand i Care Danmark.

- Han har en baggrund både i politik og en af Danmarks største erhvervsorganisationer, og begge steder har han været med til at skabe konkrete resultater, som har sikret udvikling, siger han.

Søren Gade forlod jobbet som direktør i Landbrug & Fødevarer i 2014 efter fire år på posten. Inden da arbejdede han som forsvarsminister i Anders Fogh Rasmussens regering fra 2004 til 2010.