Thorning på Lolland: Det går bedre i yderområderne

Der er fremskridt at spore, når det kommer til vækst og arbejdspladser – også udenfor de store byer i Danmark.

Sådan lyder budskabet fra statsminister Helle Thorning-Schmidt (S), der mandag er taget til Lolland og Falster for blandt andet at besøge virksomheden Ortofon, der producerer pick-ups til pladespillere.

- Det er en utrolig spændende virksomhed, hvor man i de seneste halvandet år har ansat flere. Og hvor man har en stærk kombination af teknisk udvikling, ingeniører og montage – som betyder, at mange, der ikke er faglærte, har en mulighed for at få et job på en virksomhed som den her, siger Helle Thorning-Schmidt om Ortofon, som er en virksomhed i vækst og som det seneste halvandet år har ansat 20 nye medarbejdere.

- Først og fremmest skal man huske på, at det går bedre på Lolland og Falster. Og det går bedre, end det har gjort hidtil. Det kan man se på mange forskellige områder – for eksempel her, hvor man ansætter flere i disse år. Og det er en rigtig god historie. Jeg tror, at der er behov for at fortælle, at i nogle af vores yderområder går det faktisk bedre, og at man også er ved at få del i den vækst, som vi generelt har i Danmark.    

Løkke og Thorning på tur
Senere på dagen besøger statsministeren også et nyt stort fængsel, der er under opbygning på Falster. Alt sammen som en del af den valgkamp, der ganske vist endnu ikke officielt er skudt i gang endnu, men som de facto har været virkelighed i dansk politik i månedsvis.

Både Helle Thorning-Schmidt og Venstres formand, Lars Løkke Rasmussen, har de seneste måneder været på besøg rundt om i landet – og inviteret pressen med på turene. I sidste uge besøgte Lars Løkke Rasmussen eksempelvis havneområdet i Køge i Sjællands Storkreds, hvor der skal bygges en ny bydel.