Nye tal: Rumæneres kriminalitet i Danmark eksploderet

16x9
Razzia mod varevogn fra Rumænien i København. Arkivfoto Foto: Scanpix

Antallet af sigtelser mod rumænere i Danmark er steget markant de seneste fem år. Fra ca. 2.700 i 2009 til over 10.000 sidste år.

Antallet af sigtelser mod rumænere i Danmark er steget markant de seneste fem år. Fra ca. 2.700 i 2009 til over 10.000 sidste år. Det viser en opgørelse fra Rigspolitiet.

Der er primært tale om økonomisk kriminalitet, for eksempel pinkode-afluring, og tyveri, og den samme rumænske statsborger kan have fået flere sigtelser for forskellige forhold, skriver Morgenavisen Jyllands-Posten

Tormod Christensen, vicepolitiinspektør ved Rigspolitiets Nationale Efterforskningscenter, har svært ved at afgøre, om der er flere kriminelle rumænere i landet end tidligere, eller om det stigende antal sigtelser er et resultat af politiets intensive indsats mod omrejsende kriminelle. Men hvor politiet tidligere var udfordret af kriminelle fra Polen, kommer mange i dag fra Rumænien, siger han:

- De omrejsende kriminelle er blevet mere sofistikerede de seneste år. Tidligere begik de mest lommetyverier og lavede indbrud, i dag er det ofte mere koordineret. Der er sket en klar ændring i deres kriminelle kompetencer, siger han.