Nyheder

Billedet der går verden rundt: Her er miraklet midt i tragedien

- Jeg troede, jeg skulle dø. Det var forfærdeligt. Hvordan slap jeg ud i live. Det er min heldige dag.

Således lød ordene fra den nepalesiske fotograf Narendra Shrestra, efter lørdagens jordskælv, der ramte det centrale Nepal.

Og mens dødstallet stadig opjusteres med jævne mellemrum, så begynder der også at dukke nogle få lyspunkter op blandt de tragiske skæbnehistorier, og Nerandra Shrestra kunne lørdag dokumentere én af dem.

Da jordskælvet ramte var fotografens første tanke at komme væk, men i stedet tog han sit kamera under armen og gik på gaden for at dokumentere ødelæggelserne.

Og på sin vej igennem ruinerne fra de mange omstyrtede bygninger, stødte han pludselig på en gruppe redningsarbejdere, der var i færd med at grave mennesker ud af ruinerne fra et hotel, der var styrtet i gruset.

Og da arbejderne pludselig fik øje på et hoved, der stak op gennem gruset, troede fotografen først, at det var en død mand.

- Det eneste, man kunne se, var hans hoved forklarer Naendra Shrestra til Time.

Det blev først klart, da folkene omkring fik gravet manden fri, at han stadig var i live, og den noget omtumlede mand blev derefter ført til det nærmeste hospital.  

Narendra Shrestras billeder fra redningsaktionen er siden blevet delt flittigt på de sociale medier, og pryder også adskillige avisers forsider søndag.