Hop pÄ hurtigtoget mod succes og millionlÞnninger

16x9
En lille hÄndfuld af de 100 erhvervstalenter Foto: Scanpix

Hvert Är kÄrer Berlingske Business de 100 stÞrste talenter i dansk erhvervsliv.

Hvert Är kÄrer Berlingske Business de 100 stÞrste talenter i dansk erhvervsliv. Det har de ogsÄ gjort i Är, og ekspertvalg.dk har kigget pÄ, hvordan den ideelle succesprofil ser ud, hvis du gerne vil blande dig i top 100 for unge fremadstormende erhvervsfolk.

Flere ting overrasker dog, nÄr vi kigger pÄ den gÊngse profil.

For eksempel behĂžver du ikke vĂŠre hverken purung eller have en eksamen fra CBS bag dig.

Eksprestog mod millionlĂžnninger
Listen over de 100 unge erhvervskvinder og mÊnd tÊller unge under 35 Är. Du er altsÄ ikke uden chancer for at ramme listen, selvom dÄbsattesten har set sit 30. Är glide forbi. Faktisk er 76 af de 100 talenter pÄ listen over 30 Är.

Umiddelbart lyder en handelsrelateret eksamen fra CBS som den direkte vej til en stÊrk karriere og gode lÞnninger, men listen er alligevel domineret af talenter med en fortid pÄ KÞbenhavns Universitet. 24 af de 100 har en fortid pÄ Danmarks stÞrste universitet, mens 19 af de indlemmede pÄ listen har studeret pÄ CBS.

Den handelsrelaterede eksamen kan nok stadig fÄ dig langt, men talenterne med en ledelsesmÊssig uddannelse fra KÞbenhavns Universitet optager flest pladser pÄ listen.

En fordel at vĂŠre mand
Ligestillingen halter en smule. I hvert fald hvis mÄlet er en helt lige fordeling. 63 mÊnd har fundet frem til listen, der ogsÄ rummer 37 kvinder.

Hvis du vil hoppe pÄ eksprestoget mod millionlÞnninger og et arbejdsliv i overhalingsbanen, skader det altsÄ ikke at vÊre mand, studere eller have studeret ved KÞbenhavns Universitet og at arbejde med ledelse. Hele 30 procent af talenterne arbejder til daglig pÄ netop det felt, mens rÄdgivning ligger nummer to pÄ listen skarp forfulgt af talenter, der arbejder i finansbranchen.

Det skal dog tages med i overvejelserne, at der naturligvis er hĂ„rdere konkurrence pĂ„ dette felt. SĂ„ der skal nok ogsĂ„ en smule hĂ„rdt arbejde og flid til, hvis du vil finde dig selv pĂ„ listen over de 100 stĂžrste talenter i dansk erhvervsliv nĂŠste Ă„r.