Besserwisserne: Vred Engell i højrøstet diskussion om sit gamle parti

Bølgerne gik usædvanligt højt i aftenens udgave af TV 2 NEWS’ politiske magasin ”Besserwisserne.” Det skete, da de politiske kommentatorer Hans Engell og Jarl Cordua diskuterede situationen for De Konservative, der i én måling fra Voxmeter ligger tæt på spærregrænsen med en tilslutning på 2,9 procent.

Diskussionen startede med udgangspunkt i en artikel, som Hans Engell – der er tidligere formand for netop De Konservative – har skrevet om målingen og den panik, som målingen spreder i ”Pape-land” med henvisning til partiets formand Søren Pape Poulsen.

Det fik Jarl Cordua til at sige, at Hans Engell ikke kan læse statistikker:

- Hvis der var tre målinger, der viste det samme, så havde Hans Engell en pointe, men det er én måling. Du vil meget gerne have, at De Konservative ikke klarer sig så voldsomt godt, lød det anklagende fra politisk kommentator Jarl Cordua.

- Det har jeg da ingen interesse i, lød det omgående svar fra Hans Engell.

Men de lynende øjne fra en vred Hans Engell, fik ikke Jarl Cordua til holde inde.

- Jeg synes, du har et problem med at beskrive De Konservative, lød det fra politisk kommentator Jarl Cordua.

Dét fik Hans Engell til at gøre Jarl Cordua opmærksom på, at han ikke har været medlem af Folketinget og Det Konservative Folkeparti i 15 år.

- Jeg er i stand til at vurdere lige så meget som jer andre. Det er simpelthen noget vrøvl, du siger.

- Jeg kan ikke huske, hvornår han sidst har sagt noget pænt om De Konservative. Det er bare en observation. Det kan være jeg tager fejl, lød svaret fra Jarl Cordua.

Vært: Langballe, du må gerne deltage
Værten på programmet, Peter Grønborg, forsøgte med en kommentar om den gode stemning at afmontere den dårlige stemning – dog uden helt at lykkes, for så bed Hans Engell tilbage.

- Jeg har beskæftigede mig med politik i 100 år og en sommer. Jeg sidder jo ikke og siger, at Jarl sidder og vurderer politik ud fra et eller andet liberalt synspunkt. Jeg går ud fra, at du gør det fra en nogenlunde objektiv tilgang til det – det gør vi andre i hvert fald. Så det er det rene sludder, lød det fra Hans Engell, før han vendte tilbage til, hvad problemet med meningsmålingerne – ifølge hans mening – er for De Konservative.

Det fik dog igen Jarl Cordua til at påpege, at der skal flere lignende målinger til, før "du maler fanden på væggen." Og så blev Hans Engell vred igen:

- Hør nu lige en gang. Det er jo vrøvl. Da Pape bliver valgt som formand, var det jo ikke med henblik på, at han skulle skaffe 2,9 eller 4 eller 5 procent. Så er det med henblik på, at han skal skaffe 10 eller 15 procent, sagde Hans Engell og fortsatte:

- Det er jo dét, der er ideen. De Konservative fyrer da ikke en partiformand for, at en ny skal gå ind og levere et resultat, der er dårligere.

Det fik Jarl Cordu til at komme med en anden kommentar om, at Hans Engells analyse af De Konservative stammer fra 1990'erne:

- Jeg tror, du lever i 90’erne, hvor situationen var en anden, begyndte Jarl Cordua, før Peter Grønborg forsøgte at dreje diskussionen tilbage på sporet ved at inviterede TV 2’s politiske redaktør, Anders Langballe - som, sammen med politisk reporter på Information Casper Dall, havde forholdt sig ganske tavs under diskussionen - til at deltage i analysen af De Konservative.

Der gik dog ikke længe, før Hans Engell og Jarl Cordua igen - og tydeligvis meget irriteret - gik i infight med hinanden. Denne gang om De Konservatives mærkesager. Den debat kan du se på TV 2 Play.

Twitter: Engell er tydeligvis ikke fan af Cordua
Den ophedede debat i studiet er også blevet bemærket på de sociale medie, herunder Twitter.

 

Jarl Cordua har i øvrigt aldrig tidligere deltaget i en debat i Besserwisserne med Hans Engell - eller i et andet studie for den sags skyld. 

Prøv quizzen: Test dig selv: Kan du slå Besserwisserne? her