Tirsdagsanalysen: Objektivt set burde Søren Pape gå af

Du kan se Tirsdagsanalysen på TV 2 PLAY her

Politisk kommentator Peter Mogensen fælder en hård dom over den Konservative formand Søren Pape Poulsen i aftenens Tirsdagsanalyse:

- Det er bare svært at være fra Viborg og så traske ind i Folketinget og være supermand. Det har været ufatteligt svære vilkår for Søren Pape. Og ja, jeg synes, at han objektivt set skulle gå af. Men nej, selvfølgelig skal han ikke gøre det – så tæt på et Folketingsvalg, vurderer Peter Mogensen.

Ved Folketingsvalget i 2011 fik de Konservative en tilslutning på 4,9 procent. Men i de aktuelle målinger står det endnu værre til.

Den seneste måling fra Voxmeter for Ritzau viser en tilslutning til de Konservative på 2,9 pct. – mens en måling fra Wilke for Jyllands-Posten viser en tilslutning på 4,0 pct. Dermed ser det ud til, at Søren Pape Poulsen ikke engang selv vil blive valgt til Folketinget:

- Der kommer nogle virkelig krævende partilederrunder, hvor de Konservatives formand jo skal lyde som en, hvor de konservative vælgere tænker: I det mindste kan han holde sin egen skanse. Og der er han altså langt fra endnu – og han performer ikke godt nok. For det er svært, siger Mogensen

Michael Kristiansen er enig:

- Det kloge ville i virkeligheden være: Træn ham, hold ham lidt i baggrunden. Han skal være overraskelsen i valgkampen. Det er de Konservatives eneste chance, at folk tænker: Han kunne noget!

Tirsdagsanalysen

Hver tirsdag bliver der i Tirsdagsanalysen med skarpe analyser sat fokus på uges vigtigste politiske begivenheder.  De to tidligere spindoktorer, Peter Mogensen og Michael Kristiansen, er faste gæster i programmet, hvor TV 2 NEWS' Anne Vig er vært.

Tirsdagsanalysen sendes hver tirsdag klokken 18.10.