Nyheder

Levakovic-brødre udvist til Kroatien

 TV 2

Du kan se TV 2's dokumentarprogrammer om Levakovic-familien på TV 2 PLAY.

To brødre fra den berygtede Levakovic-familie er blevet udvist af Danmark for bestandigt.

Brødene Django og Stefano blev i september 2013 idømt  fem et halvt års fængsel samt udvisning efter at have begået et groft hjemmerøveri mod en 77-årig mand i Kasstrup.

Siden ankede begge brødre udvisningsdommen til først Landsret, som stadfæstede dommen, og siden Højesteret, som altså nu har truffet endelig afgørelse i sagen.

Inden dommen blev afsagt kom det frem, at den ældste bror Stefano Levakovic, 51, har valgt at opgive sin ankesag, hvilket betyder, at han dermed accepterer sin udvisning, og at Højesteret derfor ikke skulle tage stilling til hans sag.

Højesteret valgte at stadfæste 41-årige Django Levakovics udvisningsdom.

Anklagemyndighedens argumentation for stasfæstelse lød blandt andet:

'T (Django Levakovic, red) er uanset sit lange ophold i Danmark ikke i nogen forstand integreret i det danske samfund, og der er heller ikke udsigt til, at han vil blive det. Han har ingen uddannelse og har aldrig haft tilknytning til det danske arbejdsmarked. Hans vedvarende kriminalitet viser, at han ikke har magtet eller ønsket at blive integreret i det danske samfund. Han vil ikke stå uden forudsætninger i Kroatien, da hans bror (Stefano Levakovic, red), som var medgerningsmand i det omhandlede forsøg på hjemmerøveri, er blevet udvist til Kroatien og efter det oplyste har venner og bekendte i Kroatien.

'Udvisning vil ikke være til hinder for, at T i samme omfang som hidtil vil kunne opretholde kontakten med sin ægtefælle og søn, som opholder sig i Rumænien. '

Dømt adskillige gange tidligere

Levakovic-familien er berygtet inden for politi og retsvæsen. Adskillige medlemmer af familien har domme for alt fra berigelseskriminalitet til grov personfarlig kriminalitet bag sig. Familien har gennem fire årtier og generationer ikke formået at integrere sig i det danske samfund.

Både Stefano og Django har brugt mange år af deres liv bag tremmer. Stefano Levakovic, der har opholdt sig i Danmark de sidste tyve år, er blandt andet dømt for røveri og tyverier, mens Django, der er født i Danmark, er dømt for indbrud, røverier, grov vold og tricktyverier. Han er tidligere idømt i alt 20 års fængsel, hvoraf han har afsonet omkring 12 år. 

De to er ikke de eneste fra familien, der er blevet udvist. Således er 27-årige Jura blevet udvist til Kroatien efter, at han har afsonet fem års fængsel for et hjemmerøveri og bankrøveri.

Senest blev Alpacino Petrovic i februar i år idømt et år og tre måneders fængsel samt en udvisningsdom fra Danmark i 12 år.