Nyheder

Så trang bliver pladsen i Airbus' kæmpefly A380

Hvis du har det svært med den trange plads, når du er ude at flyve, skal du måske overveje om superjumbojetten Airbus A380 er det rette valg for dig. Det er nemlig lykkes at presse et ekstra sæde ind i den seneste kabineindretning.

Dermed vil der i fremtiden være mulighed for at få 11 sæder i hver række på tværs af det kæmpemæssige flys økonomiklasse.

Dermed stiger antallet af pladser fra 525 til 544 - hvis 1. klassesalonen på flyets øverste etage vel at mærke beholdes. Droppes den, kan der presses over 850 passagerer ind i A380’eren. De nye sæder er kun 41 cm brede mod 46 cm i dag.

Airbus A380 – der blandt flyentusiaster kort og godt kaldes Hvalen – er verdens største passagerfly. Det er netop blevet offentliggjort, at Airbus A380 fra 1. december vil flyve direkte på ruten mellem København og Dubai.

Ruten vil blive betjent af verdens første A380 konfigureret til to kabineklasser med en kapacitet på 615 passagerer. Med den nye konfiguration tilbyder Emirates 8610 ugentlige sæder hver vej mellem København og Dubai. A380 har desuden den laveste CO2-emission per passagerkilometer sammenlignet med andre passagerfly, lyder det.

Emirates er et af verdens hurtigst voksende flyselskaber, som i øjeblikket flyver til 144 destinationer i 81 lande med en flåde på flere end 233 fly. Selskabet opererer med verdens største flåde af Airbus 380’ere med 59 i drift og 81 i produktion.

Siden Emirates’ lancering i Danmark i 2011 har næsten 800.000 passagerer fløjet på ruten mellem København og Dubai, oplyser selskabet.

Emirates’ fly vil afgå fra Dubai klokken 08.20 og ankommer i København klokken 12.20 samme dag. Returflyet, EK152, afgår fra København klokken 14.20 og ankommer i Dubai klokken 23.35 samme dag.

Klik dig igennem grafikken nedenfor og få det fulde overblik over størrelsen på A380: