Nyheder

Unge undervises i ikke at dele nøgenbilleder

På baggrund af efterspørgsel fra lærere er Sex & Samfund nu ved at udforme nyt undervisningsmateriale.

Som det er nu, mangler mange unge forståelse for konsekvenserne ved at dele deres nøgenbilleder med andre, og det skal det nye materiale lave om på. Det skrive Berlingske.

- Deling af intime billeder og det mulige misbrug, der kan følge med, fylder meget på skolerne. Derfor er det vigtigt, at der også er fokus på det i undervisningen, siger generalsekretær i Sex & Samfund, Bjarne Christensen, til avisen.

Det er blandt andet den nemme adgang til at dele billeder - blandt andet via sociale medier som Facebook og Snapchat - der gør, at de unge ikke tænker sig om en ekstra gang, inden billederne bliver sendt af sted.

- I kraft af at der bliver flere sociale medier, som på forskellig vis kan bruges til at dele billeder, stiger problemerne også, siger Bjørn Hansen, der er formand for Skole-og uddannelsespolitisk udvalg i Danmarks Lærerforening.

Eleverne kan ikke stoppes, hvis de ønsker at dele deres billeder.

- Men vi kan informere om, hvilke konsekvenser det har. Det er hamrende vigtigt, at vi får givet dem en digital dannelse og kritisk sans, siger Bjørn Hansen til Berlingske.