Spis hvad du kan: Jysk familie bliver stenrige på nyt kødkoncept

16x9
Familien Sunddal har succes med deres kæde: "Restaurant Flammen", som er ejet af hele familien: Kristina på 26, Martin på 31, Flemming på 53 og Ketty Rosenfeldt Sunddal på 53 år. Selvom millionerne ruller ind på kontoen, arbejder de alle stadig i restauranterne. Foto: Privatfoto

Det kører der u' a' for den sønderjyske familie bag restaurantkæden "Restaurant Flammen".

Det kører der u' a' for den sønderjyske familie bag restaurantkæden "Restaurant Flammen". På kun seks år har familien Sunddal forvandlet en købmandskro til en landsdækkende kæde, der i øjeblikket giver restauranter som Jensen's Bøfhus og Bone's baghjul.

Det skriver Børsen torsdag.

Mens konkurrenterne Jensen's Bøfhus og Bone's kæmper mod faldende overskud og sågar underskud, skovler familien Sunddal fra Sønderjylland penge ind.

I 2009 startede familien Sunddal, der består af Ketty Rosenfeldt Sunddal, hendes mand, Flemming, og parrets to voksne børn, Martin og Kristina, "Restaurant Flammen" i Kolding, og siden er forretningen kun gået én vej: Fremad.

I dag ejer de ni i hele landet, den tiende åbner i hovedstaden om ganske få dage, og ifølge Børsen tjener familien millioner til dem selv.

Spis hvad du kan gav pote
Ifølge Ketty Rosenfeldt Sunddal, der er medstifter og moderen i den sønderjyske familie, er en af ingredienserne i familiens succes det nye kødkoncept, familien har indført i deres restauranter.

Det adskiller sig væsentligt fra konkurrenternes: Spis alt det kød, du kan for maksimum 219 kroner og vælg mellem 15 forskellige slags kød fra grillen - i afslappede omgivelser og tilsat jysk lune. 

- Det behøver ikke være fint og flot, men kødet skal være i top, og det skal betjeningen også være. Det er en vigtig del af konceptet, siger Ketty Rosenfeldt Sunddal til tv2.dk.

Om man kan lide tilbuddet eller ej, så har forretningsmodellen givet pote. Antallet af restauranter er vokset eksplosivt i løbet af de seneste seks år.

I 2009 bestod Restaurant Flammen af én forretning. I 2011 voksede antallet til tre og yderligere til otte i 2014, og antallet af besøgene gæster er steget fra omkring 200.000 i 2011 til 750.000 i dag.

30 millioner kroner på to år
Ketty Rosenfeldt Sunddal ønsker ikke at afsløre, hvor meget hun og familien tjener på forretningen, men ifølge Børsen kunne hun, hendes mand, og parrets to børn tilsammen hive 30 millioner ud af selskabet i 2013 og 2014.

- Og det er nok ikke helt forkert, siger hun på lunt jysk.

Konkurrenternes kamp sætter familiens succes i perspektiv.

Til sammenligning har kæden Bone's, der har 20 danske restauranter i landet, et overskud på under 10 millioner kroner, og Jensen’s Bøfhus, der tæller næste 50 restauranter, præsenterede et underskud på 10 millioner kroner i 2013, skriver Børsen.

- Det går godt, men vi har stor respekt for den virksomhed, vi driver. Det er nok også en stor del af forklaringen på vores succes, siger Ketty Rosenfeldt Sunddal

De arbejder stadig
Selvom familien Sunddal tjener mange penge i dag, arbejder hun, hendes mand og børnene alle i restauranterne.

Selv tager Ketty Rosenfeldt Sunddal sig af uddannelsen af de ansatte, der nu tæller omkring 800 mand, mens Flemming er optaget i køkkenerne. Han er tidligere slagter, og han tager sig derfor af kødet, der kan være alt fra dansk svinekød til US Black Angus, kængurukød eller krondyrfarseret vildsvin, fortæller hun.

- Vi åbnede vores første restaurant i Kolding i 2009 - inden da har vi gået og syslet med konceptet i vores lille kro, der hedder Fole Høkerkro, som ligger i Sønderjylland.

- Vi startede Restaurant Flammen i håbet om, at vi kunne åbne flere steder, hvor man kunne tage hele familien ud af spise, og hvor man kunne afprøve nogle ting - for eksempel kængurukød - uden det blev et problem, og hvor man kunne blive mæt.

Ingen planer om flere restauranter
Selve ledelsen af restauranterne har familien overladt til en af sønnens barndomsvenner, Elias Tychsen, der er uddannet maskinmester.

Han har som adm. direktør stået i spidsen for at strømline forretningen og kan tage en stor del af æren for de mange udvidelser, lyder det.

- Lige nu har vi ingen konkrete planer om at åbne flere restauranter. Vi skal have fokus på driften igen, da vi har haft stor fokus på at åbne nye butikker de seneste par år, men ambitionen er, at vi udvikler os som virksomhed, og vi vil være bedre i morgen, end vi er i dag, siger Elias Tychsen til tv2.dk og tilføjer:

- Vi vil ikke ligge på hvert på hvert et gadehjørne, men vi kigger på andre lokationer. 

Restaurant Flammen stammer oprindeligt fra Sønderjylland, hvor idéen til restauranten opstod i 1996.

Idéen til konceptet startede op lidt tilfældigt på den familieejede kro, Fole Høkerkro. Kroen lå placeret ovenpå en gammel købmandsforretning og var oprindeligt hjemsted for vinsmagninger.

Men vin og småretter var ikke nok, og snart måtte familien udvide til spiserestaurant, og det var her, at ideen om en restaurant med en stor grillbuffet og 'all you can eat' startede.

I dag ligger Restaurant Flammen i Kolding, Vejle, København, Odense, Aarhus, Aalborg, Horsens, Esbjerg, Roskilde og Randers.

Kilde: Restaurant Flammen.