Nyheder

17-årige sigtet for at gemme snapchat-fotos i ”kællingebibel”

To 17-årige drenge fra Nykøbing Falster er blandt andet sigtet for blufærdighedskrænkelse af en række piger, fordi de gemte nøgenfotos sendt på det sociale medie Snapchat i en ”bitch bible,” som oversat betyder kællingebibel. Det skriver eb.dk.

Billeder sendt via Snapchat bliver normalt slettet efter 10 sekunder, men via en anden app – Snapsave – kan man gemme billeder i længere tid. Og det havde de to drenge benyttet sig af til at oprette deres ”fotobibel.”

De to drenge er desuden tiltalt for blufærdighedskrænkelse af to andre piger, som ifølge politiet var blevet fotograferet gennem et vindue til et baderum på Gundslevholm Idrætsefterskole. Fotografen er ukendt, men også disse billeder var endt i drengenes ”kællingebibel,” skriver eb.dk.

Samtidig har drengene videregivet flere af billederne til deres venner.

De to 17-årige vil fredag blive fremstillet i retten i Nykøbing Falster. De har erkendt overfor politiet.

Fakta: Snapchat

Selv om Snapchat sletter billeder, efter de er sendt, findes der metoder for modtageren til at gemme dem.

Op mod 200.000 billeder og videoer, der er blevet sendt via den populære app Snapchat, er blevet stjålet af hackere.

Har du ikke hørt om Snapchat før, er her en kort beskrivelse:

* Snapchat har eksisteret siden september 2011 og har over 100 millioner brugere om måneden.

* Det er primært børn og unge, der bruger app'en. Halvdelen af brugerne er i aldersgruppen 13-17 år, mens 70 procent er under 25 år.

* Snapchat gør det muligt at sende billeder og video til sine venner. Til forskel fra andre billeddelingsprogrammer, slettes billederne efter få sekunder hos modtagerne, hvilket kan friste brugere til at sende mere vovede billeder til deres venner.

* Selve idéen bag Snapchat er, at man skal kunne sende billedbeskeder til en modtager, uden at modtageren skal kunne gemme billedet på sin telefon. Billedet er tilgængeligt i op til 10 sekunder.

* Tager modtageren et skærmbillede, får afsenderen besked om dette.

* Flere programmer som for eksempel Snapsave og Snaphack gør det dog muligt for modtagere af Snaps, som beskederne bliver kaldt, at lagre billederne eller videoerne, uden at afsenderen får besked.

Kilde: Dagbladet.no og forbes.com.