Khader og Pape: Islamismen og nazismen er i familie

16x9
Sådan ser Konservatives nye kampagne ud Foto: Twitter/Mia Jo Otkjær

Islamisme og nazisme er ideologier, der har meget til fælles.

Sådan lyder det fra de Konservative, der i en ny stor annoncekampagne derfor blæser til kamp mod det, de kalder ’naziislamismen’.

I et læserbrev bragt i Århus Stiftstidende forklarer to af partiets profiler – partiformand Søren Pape Poulsen og folketingskandidat Naser Khader – hvorfor de mener sammenligningen er på sin plads. 

”En del af islamismens DNA er had til vestlig demokrati og had til jøderne. Det har man kunnet se ved de to terroraktioner, der blev begået i København og Paris. De gik først efter demokratiet og derefter jøderne,” skriver de to og fortsætter:

”Islamisterne bruger sågar samme form for argumentation i forbindelse med deres jødehad, som nazisterne gjorde det i sin tid. De udrydder de mennesker, som de stempler som undermennesker. De brænder bøger og ødelægger uvurderlige kulturgenstande i Mellemøsten, fordi alt fremmed bliver betragtet som ondt. De stræber efter det nye tusindårsrige, ligesom nazisterne gjorde det.”

De to folketingskandidater fastslår samtidig, at det er et fåtal af verdens muslimer, der ifølge dem fortolker islam på denne måde:

”1,5 milliarder mennesker bekender sig til religionen islam, og heraf praktiserer den absolutte hovedpart deres religion på fredelig vis. Men ud af islam er der blevet udviklet en farlig politisk ideologi – vi vil nærmest kalde den en kræftsvulst – der desværre dominerer mere og mere.”

Søren Pape og Naser Khader mener, at sammenligningen skal hjælpe til at gøre det klart, hvad det er "vi har at gøre med". 

"Ved at sammenligne de to ideologier, forstår folk meget bedre, hvad det er, vi har at gøre med. Og derfor kalder vi det nazi-islamisme. En farlig indre fjende, som skal bekæmpes og elimineres."

Hvad mener du om de Konservatives sammenligning mellem islamisme og nazisme? Bland dig gerne i debatten på vores Facebook-profil: