Nyheder

Muslimske hjerter på jødisk slagter efter hærværk

To muslimske kvinder tog i dag ud til en jødisk kosher-slagter for at sætte røde hjerteformede klistermærker på butiksruden, der natten til torsdag blev udsat for hærværk. 

En eller flere gerningsmænd havde kastet sten mod butiksruden, så der var store stenslag i glasset. På butikkens facade var der skrevet "jødesvin". 

- Det er for at sende et helt klart signal om, at det her, det er ikke i orden. Vi synes ikke, at det er i orden. Vi nægter simpelthen at se på, siger Natascha til TV 2s reporter Lisbeth Davidsen.

De unge kvinder havde sammen med to andre kvinder skrevet breve og fundet store, røde hjerteformede klistermærker frem. De krænkende ytringer på facaden er blevet streget over.

I et af brevene stod "Nej til vold og hærværk mod mine medmennesker! Mist ikke troen på de gode mennesker. Freden og kærligheden vil sejre. Shalom. Fred være med jer. - Murat Tamer."

Overrabiner: Heldigvis døde ting

Ifølge overrabbiner, Bent Lexner, er det ubehageligt, at den jødiske slagter har været udsat for hærværk.

- Vel er det ubehageligt, men det er heldigvis bare døde ting, siger han til tv2.dk. 

Bent Lexner understreger dog, at hærværket viser, at der stadig er brug for en øget sikkerhed omkring jødiske institutioner.

- Det fortæller, at situationen omkring jøder i Danmark er problematisk. 

Efter terrorangrebene i København i februar har betjente med maskinpistoler været til stede ved Kosher Delikatessen på Lyngbyvej i København.

Vagtchefen ved Københavns Politi over for tv2.dk vil ikke oplyse, om der fortsat er betjente på stedet, og om det var dem eller en patruljevogn, der opdagede hærværket.

Den daglige leder af den jødiske delikatesseforretning og slagterbutik, Gil Zchout, er desværre ikke overrasket over hændelsen. 

- Jeg er ikke overrasket, men det er sørgeligt, at det sådan i Danmark i dag, siger han til tv2.dk.

Sådan så butikken ud efter nattens hærværk:

Sker samtidig med debat om terrorpakke

I kølvandet på nattens hærværk har der dagen igennem været en heftig debat mellem rød og blå blok vedrørende regeringens terrorpakke. Sagen handler om 100 millioner kroner ekstra til politiet, der skal forhindre et terrorangreb i Danmark. Men Venstre er i tvivl om, hvor regeringen vil finde de 100 millioner. 

Venstre har derfor gjort krav på at efterprøve regeringens flertal for en terrorpakke på 100 millioner kroner i Folketinget. Dermed flyttes debatten fra at foregå bag lukkede døre i Folketingets Finansudvalg til folketingssalen. Og selvom regeringen har sikret sig et flertal for terrorpakken, så risikerer vedtagelsen af terrorpakken nu at blive udskudt i op til tre-fire uger - og muligvis ind over en valgkamp. Det har fået Jesper Petersen, finansordfører for Socialdemokraterne, til at rase og kalde Venstres handling for julelege. Du kan læse mere om her.