Nyheder

21-årig skåret i halsen: Vil sætte fokus på knive i nattelivet

21-årige Anders Christian Johannsen fik sig et chok for livet, da han natten til søndag var i byen med nogle kolleger i Aalborg. 

Omkring klokken 4 blev han nemlig umotiveret skåret i halsen, da han havde hjulpet en kvinde på benene, efter hun var blevet skubbet omkuld. 

På hospitalet fik Anders Christian Johannsen at vide, at han havde været ualmindeligt heldig - for knivstikket var faldet blot 2 mm. fra hovedpulsåren. 

Nu håber den 21-årige nordjyde, at overfaldet kan være med til at sætte fokus på knive i nattelivet. 

- Jeg vil altid hjælpe mine medmennesker. Det synes jeg, vi skal have ret til at gøre i Danmark, siger Anders Christian Johannsen til TV 2. 

- Jeg har aldrig prøvet noget lignende. Det er også derfor, jeg har delt billedet på de sociale medier. Jeg synes, vi skal skærpe lovgivningen omkring knive i nattelivet. Jeg er medlem af en gruppe på Facebook, der hedder 'Nej Til Knive I Nattelivet' med over 200.000 likes, så jeg er ikke den eneste, der har det sådan. Hvis det ikke var mig, kunne det lige så godt være gået ud over en anden.

Håber på lang straf

Efter det brutale knivstikkeri blev Anders Christian Johannsen syet med 14 sting i halsen. 

Søndag morgen fandt en dykker fra Beredskabsstyrelsen det formodede gerningsvåben i Aalborg Havn. TV 2 erfarer, at der er tale om en foldekniv. 

Mindre end to timer efter overfaldet anholdt politiet en 18-årig mand, som i dag blev fremstillet i grundlovsforhør og varetægtfængslet frem til den 30. april. 

Den 18-årige mand er sigtet med udgangspunkt i straffelovens grove voldsparagraf §246. Han nægter sig skyldig. 

- Jeg lader retten gå sin gang, og jeg har ingen planer om konstant at følge med i, hvad der sker. Jeg håber da, at han får en kongelang straf, selvom han er meget ung og sikkert fortryder det. Men det er så umotiveret, som noget kan være, siger Anders Christian Johannsen, der slår fast, at han aldrig havde mødt den 18-årige mand eller været i skænderi med ham før overfaldet. 

Fortyder intet  Anders Christian Johannsens Facebook-opdatering er i skrivende stund blevet delt over 1800 gange, mens mere end 17.000 personer har trykket 'synes godt om'. 

Selv slår knivofferet fast, at han ikke ville have handlet anderledes, hvis han kunne gøre det om. 

- Jeg kunne jo ikke vide, at han havde en kniv. Og jeg fortryder ikke, at jeg hjalp kvinden, for jeg handlede med hjertet på rette sted. Vi kan ikke ændre verden, før vi ændrer os selv. Og det kan ikke være rigtigt, at man ikke kan tage i byen uden at blive stukket ned, siger Anders Christian Johannsen.