Nyheder

Red Barnet kritiserer Sareen: Det er fuldstændig gak

- Hvis jeg var minister, ville jeg ikke kunne sove om natten.

Så kontant er reaktionen fra Red Barnets generalsekretær, Mimi Jakobsen, på socialminister Manu Sareens udmelding om, at forældreansvarslovens paragraf 15 er ok.

Her lyder det, at hvis en forælder bliver dræbt af den anden, går forældremyndigheden automatisk til den overlevende - med mindre at noget taler klart imod det.

Men Mimi Jakobsen mener, at de sager, som TV 2 har kunnet fortælle om mandag og tirsdag, viser, at loven ikke er formuleret ordentligt.

- Der er kun en ting at gøre her, og det er at lave den lov om, således at det bliver gjort klart, at en forælder, der har dræbt den anden forælder, kan få forældremyndigheden, hvis der er særlige grunde, der taler for det. Og det kan være en sag om nødværge, men det her, det er fuldstændig gak, siger hun.

Debatten er rejst, efter at TV 2 mandag kunne afsløre, at Anders Larsen har fået forældremyndigheden over sine to børn, selvom han har erkendt, at han dræbte børnenes mor, Hafida Bourouih, i juli sidste år, og selvom han sidder fængslet.

Også Maj-Britt Pedersen har fortalt, at hendes søsters drabsmand fik forældremyndigheden over deres børn.

I dag fortalte Pernille Nielsen, at hendes far fik forældremyndigheden over hende og hendes søster, efter han havde dræbt deres mor.

Manu Sareen har lovet at holde møde med Folketingets socialordførere om loven efter påske.

Hafida-drabet

  • 29. juli sidste år blev liget af den 39-årige mor til to fra Glostrup, Hafida Bourouih, fundet på Sydsjælland efter, at hun havde været savnet siden 24. juli.
  • Da havde hendes tidligere samlever allerede været varetægtsfængslet i tre døgn, sigtet for drab.
  • Anders Larsen har erkendt at have kvalt Hafida Bourouih i familiens lejlighed i Glostrup og efterfølgende skilt sig af med liget.
  • Ifølge gerningsmandens forklaring til politiet var drabet resultatet af et skænderi, der røg ud af proportioner.