Nyheder

Politi efter terror-angreb: For lidt tid til at bekæmpe indbrud og slagsmål

Politiet er i forhøjet beredskab indtil 1. september efter terrorangrebet i København i sidste måned. Det betyder, at politifolk fra Fyn og Sjælland må hjælpe til i hovedstaden, mens deres egne politikredse bliver presset. Det siger formand for Politiforbundet Claus Oxfeldt til TV 2.

- Det går ud over det borgernære, det kan være indbrud, det kan være tyveri, det kan være tryghedsskabende patruljer i udsatte boligområder, det kan være slagsmål i nattelivet, siger han.

Han fortæller, at han kender til flere afdelinger, der har måttet lukke, og opgaver, der er lagt i bero, mens betjentene hjælper til i København. Han mener desuden, at der i forvejen ikke er nok betjente i Danmark.

- Dansk politi er nødlidende, og vi er simpelthen nødt til at kigge på, om vi er dimensionerede, som vi bør være i forhold til at løse de opgaver, som vi nu engang skal løse, siger Claus Oxfeldt.

Han peger på, at 1. september meget vel kan være en midlertidig dato, og at situationen ikke nødvendigvis har ændret sig til den tid.

Dansk politi har fået 100 millioner kroner til politiarbejdet i 2015, men det er langt fra nok, mener Claus Oxfeldt.

- Det rækker kun til at betale noget overarbejde, siger Claus Oxfeldt.

- Det går desværre kun en vej med politistyrken i Danmark, modsat lande vi sammenligner os med, og det er nedad i antal, og her er der hverken brug for analyse eller statistik, her har vi brug for ganske almindelige politifolk til at løse de her opgaver, siger han.