Nyheder

Borgerlige partier revser Skat efter ny skandale

Skat opfører sig uanstændigt og uden respekt for landets love, hvorfor skatteminister Benny Engelbrecht (S) bør tage affære og fĂĄ styr pĂĄ de interne arbejdsgange. 

SĂĄ kontant er meldingen fra Venstre og De Konservative. 

Kritikken kommer efter en ny skandale i Skat, hvor Politiken kan afsløre, at myndigheden har afvist at rette fejl i boligskatten for en række beboere i Hørsholm, selvom et vurderingsankenævn slog fast, at grundværdien var sat 43 pct. for højt. 

- Det er en helt uanstændig behandling. Skat opfører sig om en stat i staten og tilsidesætter enhver form for lov og ret, siger Brian Mikkelsen, skatteordfører for Der Konservative, til TV 2 News og fortsætter. 

- Der er en masse borgere, som har betalt for meget i ejendomsskat, men alligevel vælger Skat ikke at genoptage deres sag. Det er helt urimeligt og fuldstændig barokt. Vi ved fra tidligere undersøgelser, at op mod hver tredje af Skats ejendomsvurderinger er forkerte. Og så skal man rette ind, men det gør Skat ikke.

Venstre: Helt pĂĄ mĂĄnen

Venstres skatteordfører, Torsten Schack Pedersen, er træt af de mange møgsager hos Skat. 

Han kan godt forstĂĄ, hvis borgerne har mistet tilliden til den statslige myndighed. 

- Ja, det kan jeg bestemt. Det virker helt pĂĄ mĂĄnen, at grundlæggende retsprincipper ikke bliver ført ud i livet, siger Torsten Schack Pedersen til TV 2 News. 

- Man mĂĄ sige, at listen med undskyldninger er lang, og forklaringerne er mange. Men hvis der er truffet en afgørelse om, at vurderingen af grundværdien er for høj, burde det være lige til, at pĂĄgældende ejendomme i samme omrĂĄde bliver sat ned. Det burde ikke være en uoverkommelig opgave, fortsætter Torsten Schack Pedersen. 

Skat: Vi har handlet korrekt

Hos Skat mener underdirektør Sanne Kjær, at borgerne i Hørsholm har fĂĄet en korrekt behandling. Det siger hun til Politiken. 

Hun understreger, at Skats afvisning af sagen skyldes, at den pĂĄgældende medarbejder ikke vidste, at der forelĂĄ en afgørelse fra et vurderingsankenævn, da noten befandt sig i en anden afdeling. Det vil Skat nu rette op pĂĄ, sĂĄ en lignende fejl ikke sker i fremtiden. 

Brian Mikkelsen er dog langt fra imponeret over Skats ageren i sagen. 

- Skat skal topprioritere det i stedet for at opføre sig med en magtarrogance, som ikke er en statslig institution værdig. Hvis ens grundværdi er blevet vurderet for højt, skal man selvfølgelig have pengene tilbage. Og hellere i dag end i morgen. I mange tilfælde handler det om folk, der sidder og regner på, om de kan blive boende i deres boliger, siger Brian Mikkelsen.

Han opfordrer skatteministeren til at komme ind i kampen.

- Det er ministeren, der skal sørge for, at der bliver rettet op pĂĄ det. Vi har desværre et system, som ikke overholder lovene, og som tramper pĂĄ folk. Det er helt urimeligt, det der foregĂĄr i Skat. 

Har du oplevet problemer med at fĂĄ en klage godkendt af Skat? Tip TV 2 her.