'Malkede' sig til rekord': Sisser tjente en halv million på sin modermælk

460.000 - knap en halv million - gode danske kroner.

460.000 - knap en halv million - gode danske kroner. Så meget har Sisser Weinreich fra Svallerup ved Kalundborg tjent på at sælge sin modermælk.

Og ikke nok med det, så er den nu 60-årige mor til syv også indehaver af en ganske imponerende rekord.

I alt leverede Sisser Weinreich i sin tid som mælkedonor nemlig hele 4.308 liter mælk til mælkebanken på Hvidovre Hospital. Og det er faktisk en rekord som nu - 18 år efter - stadig ikke er blevet slået herhjemme.

- Jeg tror faktisk endda, at det er en verdensrekord. Jeg har i hvert fald ikke kunnet finde oplysninger om nogen, der skulle have produceret mere mælk end mig, siger hun til Tv2.dk

Fire liter om dagen
Sisser Weinreich begyndte at donere mælk tilbage i 1980'erne. Hun opdagede sin evne til at producere store mængder brystmælk, allerede da hun fik sit første barn.

- Jeg havde så meget mælk, at det løb ud og gennemblødte min dyne om natten. Der var ikke noget at gøre ved det, det blev bare ved med at komme, siger hun.

Det var imidlertid først da barn nummer to kom til verden, at en sundhedsplejerske foreslog Sisser Weinreich at sælge sin mælk til hospitalet, i stedet for at lade gå den til spilde. Donormælk er nemlig en vigtig hjælp til kvinder, som af forskellige årsager ikke selv kan amme.

Det udviklede sig snart til en flittig mælkeproduktion, hvor en portør hveranden uge kunne hente en kasse med omtrent 250 fyldte mælkeflasker på hendes hjemmeadresse. Den linde strøm af mælk sikrede desuden Sisser Weinreicht kælenavnet 'malkeko nr. 33' - det samme nummer som stod på den pumpe, hun havde fået udleveret, og som hun skulle skrive på flaskerne.

- På børneafdelingen var de tilfredse, hvis jeg kunne levere omkring 2,5 deciliter om dagen, men jeg producerede jo nærmest det tredobbelte, siger Sisser Weinreich til Tv2.dk

Mozart og blomsternavne
Hun opdagede tilmed, at hun kunne sætte produktionen yderligere i vejret ved egen hjælp.

- Jeg lyttede meget til Mozart, eller så på billeder af blomster og deres navne - dét fik virkelig mælken til at løbe, siger hun til Tv2.dk.

I alt leverede Sisser Weinreich mælk i fire år, før hun lagde karrieren som 'malkeko' på hylden. Imidlertid har hendes døtre efterfølgende udvist samme evne til at producere store mængder brystmælk af høj kvalitet.

- Alle mine tre døtre har doneret modermælk, så det lader til at være et arveligt talent, siger Sisse Weinreich til Tv2.dk.

Du kan se 19 NYHEDERNES indslag om kvinder, der har gjort amning til en indbringende forretning, her: