Nyheder

IS-gruppe offentliggør amerikansk dødsliste

En gruppe, der hævder at være tilknyttet til IS, har offentliggjort, hvad de påstår er billeder, navne og adresser, telefonnumre og militærrang på 100 militærmænd og kvinder. Gruppen ”Islamic Hacking Division påstår, at personerne på billedet har været en del af militære aktioner mod IS i Syrien, Irak og Afghanistan.

Gruppen har delt oplysningerne via en hjemmeside, hvor de opfordrer deres amerikanske brødre til at dræbe alle de omtalte personer.

- Amerikanske brødre, korsfarerne er ikke begrænset til Khalifahs land. Det er en verdensomspændende jihad, og deres krig er ikke kun imod Islamisk stat, det er en krig imod islam.

Med til citatet har gruppen uploadet et billede med en pistol, der har en meget klar melding:

- Slå dem ihjel, hvor end I kan finde dem. Nu har vi gjort det let for jer ved at give jer adresserne. I behøver kun at tage det sidste skridt, så hvad venter I på? Dræb dem i deres eget land, halshug dem i deres egne huse, dolk dem til døde, mens de går på gaden og føler sig trygge.

Gruppen påstår at have skaffet sig adgang til de personfølsomme oplysninger via det amerikanske forsvarsministerium, men eksperter peger dog på, at de højst sandsynligt har indsamlet oplysningerne ved hjælp af offentlige oplysninger samt sociale medier, det skriver Reuters og New York Times. 

Ifølge truslerne har de 100 personer medvirket i angreb, men New York Times skriver, at mange af de nævnte personer slet ikke har været i kamp i områderne.

Validiteten af oplysningerne eller tilknytningen kan ikke i øjeblikket ikke bekræftes, men ifølge New York Times har Forsvarsministeriet og FBI oplyst, at de kender til truslerne og undersøger dem.

For få måneder siden leverede Islamisk Stat en lignende trussel, da man i forbindelse med gidseltagningen af en jordansk pilot offentliggjorde flere navne og adresser på jordanske kamppiloter. Her udlovede man en dusør på 100 gulddinarer, svarende til 130.000 danske kroner, for hver kamppilot, der bliver dræbt.